Skocz do zawartości

filtr na strone glowna - podstrony bez zmian

pww3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam tego typu problem ze otrzymalem filtr na domene glowna, wyleciala w kosmos a podstrony tej domeny, dalej sa na swych pozycjach

powstalo to poprzez drobne zwiekszenie ilosci linkow rotacyjnych, zwiekszylem je zarowno dla domeny jak i jej podstron ale widocznie glowna spodobala sie filtrowi bardziej

1. Czy jest szansa ze szybko wyjde z tego filtra skoro podstrony ocalaly ?

2. Ile moze on trwac ?

3. Czy wylaczyc stopniowo linki rotacyjne dla tej domeny (obecnie zmniejszylem je do poprzedniego stanu) ?

4. Co moge zrobic aby przyspieszyc powrot domeny na swe pozycje (strona ma wartosciowe linki bezposrednie, SWL stale i rotacyjne). Czy pozyckiwac tylko linki stale a z rotacyjnymi dac sobie spokoj skoro glownie one przyczynily sie do wpadniecia w filtr ? Czy wylaczyc rotacyjne calkowicie ?

Możliwe że twoja strona główna wyleciała bo akurat server padl kiedy bot cie odwiedzal

Podeślij adres będzie łatwiej diagnozować.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Możliwe że twoja strona główna wyleciała bo akurat server padl kiedy bot cie odwiedzal

Podeślij adres będzie łatwiej diagnozować.

no wlasnie nie, zapomnialem powiedziec ze jest to, tak naprawde subdomena, bede operowal na przykladach:

np. poznan.hotele.pl - wylecialo

poznan.hotele.pl/hotelik.htm - zostalo w google bez zmian

pozostale subdomeny, typu warszawa.hotele.pl, bialogard.hotele.pl itd, wszystko zostalo wiec w gre nie wchodzi serwer.. tak jak pisalem troche wiecej bylo rotacyjnych na sama domene niz na podstrony i domena poleciala a podstrony zostaly

Pytanie co zrobic by powrot byl jak najszybszy

Jak dla mnie masz po prostu linki zewnętrze w stopce bez nofollow

Wywal je na okres testowy przykładowo miesiąca wyślij prośbę o sprawdzenie i czekaj.

Po za tym zbyt silnego linkowania na ta subdomene nie masz a linkujesz już na zewnątrz, prawdopodobnie to waśnie ten problem o którym wspomniałem.

Jeżeli uda Ci się wyjść z filtra to podziel się opinią. ;)

Mi się udało z kilkoma domenami gdzie filtr był podobny w kilku przypadkach a w innych gorszy, gdzie trzymał kilka miesięcy.

Pozdrawiam i powodzenia ;)

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Odświeżam kotleta ;) żeby nie zakładać nowego tematu...

Mam pewnego precla (mój podpis), którego tak z ciekawości sobie monitoruje, pod względem site, inLinks i słowo kluczowe "artykuły tematyczne".

SWL (weblink) delikatnie był podpięty na domenę główną - 800-1200 pkt. Wiadomo, dużo artów dodawanych do niego jest też podpiętych też pod SWL.

Wszystko pęknie, ładnie aż tu dzisiaj główna domena poleciała w kosmos :unknw: Polecenie site: zwaraca wyniki tak jak należy, info: też. Jak sądzicie, filtr ? A może dzisiejszy updatePR coś namieszał ? ;)

filtrp.th.jpg

To nie filtr, dwie opcje :

- nowa domena czasami lubi sobie wylecieć od tak na parę dni u mnie po takich wylotach powroty były zawsze na wyższa pozycje

- efekt korzystania z rotacyjnych systemów wymiany linków, będą takie wzloty i upadki (trafia na różne strony, w ostatnim losowaniu widocznie miałeś pecha :D )

- nowa domena czasami lubi sobie wylecieć od tak na parę dni u mnie po takich wylotach powroty były zawsze na wyższa pozycje

- efekt korzystania z rotacyjnych systemów wymiany linków, będą takie wzloty i upadki (trafia na różne strony, w ostatnim losowaniu widocznie miałeś pecha ;) )

Jeśli chodzi o wiek domeny to nie jest ona stosunkowo młoda. Fakt faktem do staruszek się też nie zalicza :) Została zarejestrowana w styczniu, a później ja ją odkupiłem jak przestała spełniać swoje zadanie.

A co do SWL, to zobaczymy.... Choć raczej mnie to nie przekonuje ze 1k punktów w weblinku mogło wyrządzić jakieś szkody. Mam wiele domen które dojeżdżam o wiele mocniej mimo, iż są młodsze i nie obserwuje takich rzeczy...

... poczekamy... zobaczymy :)

Pozdrawiam

//EDIT

No i powróciła z niespodzianką w postaci kilku oczek wyżej :) heh, ale co lepsze... inna która stała obok niej (też należąca do mnie), w tym samym momencie wyleciała w kosmos w identyczny sposób :)

- efekt korzystania z rotacyjnych systemów wymiany linków, będą takie wzloty i upadki (trafia na różne strony, w ostatnim losowaniu widocznie miałeś pecha ;) )

Jeśli chodzi o wiek domeny to nie jest ona stosunkowo młoda. Fakt faktem do staruszek się też nie zalicza :) Została zarejestrowana w styczniu, a później ja ją odkupiłem jak przestała spełniać swoje zadanie.

A co do SWL, to zobaczymy.... Choć raczej mnie to nie przekonuje ze 1k punktów w weblinku mogło wyrządzić jakieś szkody. Mam wiele domen które dojeżdżam o wiele mocniej mimo, iż są młodsze i nie obserwuje takich rzeczy...

... poczekamy... zobaczymy :)

Pozdrawiam

//EDIT

No i powróciła z niespodzianką w postaci kilku oczek wyżej :) heh, ale co lepsze... inna która stała obok niej (też należąca do mnie), w tym samym momencie wyleciała w kosmos w identyczny sposób :)

Czasem też tak mam dużo nerwów a później jest ok, u mnie powrót odbywa się po około 7 dniach od spadku

dokladnie, moja domena tez wlasnie wrocila po 7 dniach, czy mozna to nazwac filtrem ? czy bylo to zawirowanie ?

P.S. nie wiem czy to przypadek ale akurat jak zmniejszylem dla niej ilosc punktow w weblinku to wrocila (wylecialy tydzien temu jak zwiekszylem)

pozdro

U mnie ostatnio kilka roznych stron tak chwycilo. Kazda linkowana z innych zrodel, z innym nasileniem, skonstruowana w inny sposob. Jakies zawirowania czy jaki czort?

EDIT:

Ale smieszna sprawa: jak site wpisze site:domena.com to nie widac tych storn glownych, ale jak sie wrzuci domena.com to juz owszem, storna glowna jest widoczna.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności