Skocz do zawartości

przezroczyste tło

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz to robić w Photoshopie to:

Narysować prostokąt warstwę wyżej i nadać warstwie w cechach multiply/mnożenie.

Przejrzystość regulujesz jeszcze dodatkowo procentem przezroczystości górnej warstwy.

Mam stare wersje i niektóre rzeczy mogą się nazywać inaczej.

A ja mam takie tam praktycznie rozwiązanie.

Robisz w PS obraz 1x1 px z tłem przezroczystym. Nakładasz na to czarny piksel z przezroczystością np. 50% i zapisujesz jako PNG24 (który to umożliwia zapis przezroczystości) a DIV'a opisujesz np. tak:

#div {background: url('czarny.png') repeat; + reszta parametrów}

EDIT:

Zresztą u nich tak samo chyba jest rozwiązane z tego co widzę:

https://nt.interia.pl/s/bs.png tyle, że cały prostokąt, a nie piksel.

najrozsądniej użyć gotowej klasy php, podstrona z przykładami: https://www.verot.net/php_class_upload_samples.htm

możesz ustawiać sobie dzięki temu napisy i tokeny na obrazku jak chcesz, dodawać ramki, itp :)

i stosuje się to w praktyce bardzo łatwo

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności