Skocz do zawartości

Przenosiny z .pl na com.pl i google

Depson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem do rozwiązania i za bardzo nie wiem od czego zacząć. Administruję dość sporym i często odwiedzanym serwisem www który jest w domenie .pl od 3-4 lat. Dziś niestety muszę pozbyć się domeny .pl a serwis przenieść na com.pl. Domena com.pl jest podpięta tak samo jak .pl od początku ale zupełnie niewidoczna w google. OCzywiście to co zaczynam robić to zmiana we wszystkich stronach prowadzących, w treści strony, w title itd wszystkiego na .com.pl - natomiast pozostaje kłopot związany z prawdopodobnym zbanowaniem strony w google. Moje zadanie jest takie - w jak najszybszym czasie zamienić pozycje .pl z com.pl w wyszukiwarkach (domena.pl będzie używana przez kogoś innego w podobnym celu i oczywiste jest to, że zależy mi na tym, żeby com.pl była lepsza) Tymczasem w narzędziach SEO sprawdzając domenę mam komunikat 'Strona nie znajduje się w google, zatem albo nie została zindeksowana albo została zbanowana!', od czego zacząć? Dzięki z góry i pozdrawiam,

No to wtopa trochę.

Zaczynasz praktycznie wszystko od początku.

Mailing do użytkowników, że zmieniasz domenę.

Linki, reklama, promocja...

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Ja osobiście bym zrobił przekierowanie 301 nawet z głównej domeny .pl na com.pl

Niech system wie że zmieniasz domenę. Przypuszczam że strona ma multum podstron. Ale jeżeli jest to ten sam system to odpowiednie formula przekieruje wszystkie adres z początkiem domena.pl/strona.html na domena.com.pl/strona.html

Dzięki temu przeniesiesz wartość z pl na com.pl i sporo czasu zaoszczędzisz. W między czasie pozmieniaj link tak jak mówisz.

Samo przekierowanie zostaw na tak długo jak się tylko da.

Oczywiście te zmiany po tym jak ujrzysz domenę w indexach Google

WEBTEC Agencja Interaktywna
Chętnych zapraszam do zapoznania się z ofertą naszej agencji na stronie: https://www.webtec.pl

Szybciutko i oczywiście 301 z KAŻDEJ podstrony na dokładnie tą samą podstronę na nowej domenie. Dobrze by było jakby te 301 wisiały z 2 miesiące.

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności