Skocz do zawartości

Linki na szablonach allegro - działają?

foxhunt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od paru dni próbuje zgłębić temat linków umieszczanych na szablonach aukcyjnych. Nie ma za wiele informacji o tym w internecie, żeby nie powiedzieć ze wcale jej nie ma...

Jak się sprawa ma do pozycjonowania naszej strony?

No bo jak to wygląda?

Wykonujemy komuś za pieniążki szablon. Ten ktoś ma ogromną sprzedaż na allegro. Kilkaset stron z jego aukcjami i szablonem który w stopce ma linka załóżmy: "Projektowanie stron www - WEBPro" ukazuje się w internecie. Bardzo często w Googlach jak wpiszemy jakąś frazę wyskakują strony właśnie "aukcyjne". Czy warto jest podpisywać się w stopce, chociażby na swoich własnych szablonach allegro? Czy to daje ogromnego kopa w pozycjonowaniu czy jest zupełnie bez znaczenia? A może ma znaczenie, ale niezbyt wielkie, czyli po prostu - można linka umieścić, nie zaszkodzi?

Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat i się nią podzieli?

Pozdrawiam

Nie mądruj, bo nie chodzi tutaj o regulamin tylko o wpływ takich linków na pozycjonowanie.

Poza tym sam sobie poczytaj ten regulamin to może się dowiesz, że nie wolno zamieszczać tylko linków do stron na których prowadzona jest sprzedaż. Np. jak sprzedajesz kubek, to nie możesz podać linku do swojej strony firmowej na której jest sklep z kubkami...

link z dobrej domeny, ale z tego co się orientuję aukcje zakończone znikają, więc to linki tylko tymczasowe, a to olbrzymi serwis, więc też jest duże ryzyko, że robot na nią wcale nie trafi. W sumie można też na to spojrzeć, że to tak jak dodać do wielkiego katalogu do którejś tam z rzędu podkategorii, podkategorii, gdzie sortowanie jest od najstarszych w dół. Chyba żeby wykupić sobie te aukcje promowane.

Allegro to bardzo mocna domena, ale wg. mnie dużo kombinowania jak na link tymczasowy, który nawet może nie być zaindeksowany.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Nie mądruj (...)

https://allegro.pl/help_item.php?item=310

"Do stron zewnętrznych można linkować, wyłącznie gdy służy to poszerzeniu informacji o przedmiocie (np. znajdują się tam dodatkowe zdjęcia lub bardziej szczegółowy opis).

(...)

Niedozwolone:

(...)

Strony niezwiązane bezpośrednio ze sprzedawanym przedmiotem."

Tyle w temacie.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Ciekawy jestem jak regulamin Allegro ma się do takiej sytuacji:

Nie linkuję bezpośrednio do mojego sklepu, bo byłyby to jawnym złamaniem zapisów regulaminu. Podaję jednak linka do innej mojej strony, np. z opisem sprzedawanego przedmiotu. Natomiast na tej stronie w sposób jawny i jednoznaczny (nachalny) podaję linka do mojego sklepu w obrębie (rzecz jasna) innej domeny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności