Skocz do zawartości

Katalo Stron SZUMGUM

Duszak47

Rekomendowane odpowiedzi

wpisałem adres na ranking.net i oto wynik:

www.katalog.szumgum.com

Page Rank 0Link Popularity 0Alexa Ranking 2370742

a w google.pl site:www.katalog.szumgum.com i pokazało:

Wyniki 1 - 6 z 6 z domeny www.katalog.szumgum.com

W katalogu jest 5 wpisów

Dodam, że wpisy przyjmowane tylko płatne lub z linkiem zwrotnym...

Powodzenia!

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

• 2 tygodnie później...

Witam

Katalog jest postawiony na sub-domenie domeny z pagerank 5, a to jednak troszkę coś innego niż nowa domena.

Ponadto jest bardzo dobrze promowany od samego początku. Dodam że istnieje zaledwie miesiąc. Na update google się jeszcze niestety nie załapał, ale w ciągu miesiąca udało mi się go wyprowadzić na 7-dmą dziesiątkę w wynikach wyszukiwania google na bardzo konkurencyjne hasło "katalog stron". 16'sta dziesiątka na "katalog stron internetowych", 19'ta dziesiątka na "katalog stron www".

Ponadto katalog jest promowany na AdWords.

Dzięki temu że katalog jest płatny lub wymaga linka zwrotnego nie jestem narażony na TONY SPAMU. Dodają się tylko bardzo dobre i wartościowe strony.

Nie jest to kolejny śmietnik linków, a wartościowy katalog. Warto zainwestować 2 PLN i mieć pewność że dodaje się wpis który nie zniknie za miesiąc bo katalog upadnie.

Następny update i pagerank 4 powinien być :) - wtedy zapraszam i Ciebie.

pozdrawiam

Frazy typu katalog, katalog stron i generują śladowy ruch, więc nie ma się co podniecać. PR pewnie wskoczy, jednak sam jako tako nie świadczy o mocy katalogu. Dobrym przykładem są www.niezlemajtki.pl, które mają tylko PR2, a są jednym najlepszych katalogów stron. Zorganizuj dużą liczbę wartościowych linków i nie martw się o spam, który w wypadku SEO katalogów nie istnieje i dopiero wtedy myśl o opłatach.

Strony, które dodają linki zwrotne do katalogów to zwykle witryny charakteryzujące się obniżoną jakością lub spam w czystej postaci. A dodatkowo wymaganie linka zwrotnego jest źle postrzegane przez Google.

Treningi WattUp.pl

Muszę zgodzić się z przedmówcami. Na razie płacenie 3,66 zł (lub 2,44 zł przelewem, whatever) to trochę wygórowana cena. Fajnie, że uważasz iż katalog ma potencjał etc. Ale na chwilę obecną raczej nie zachęca on do dodawania wpisów. I wątpię, by odwiedzający lecieli sprawdzić PR domeny www.szumgum.pl, ostatecznie interesuje ich subdomena, na której ma być umieszczony ich wpis. Oczywiście to takie moje luźne spostrzeżenie, mogę się mylić. Ja w każdym razie z dodawaniem wpisów zaczekam.

O tym jakie katalogi powinny być płatne można by dyskutować bez końca i jest od tego odpowiedni temat na tym forum. Każdy niech decyduje za siebie czy mu się opłaca dodanie czy tez nie.

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

• 1 miesiąc temu...

Witam

Do tej pory w ciągu dwóch miesięcy udało mi się doprowadzić katalog na 3 stronę google pod frazę "katalog stron". Jak uważacie to dobry wynik?

Katalog zarobił już w tym czasie około 140 zł - czyli zwróciły się koszty wdrożenia (licencja, czas)

pozdrawiam

www.katalog.szumgum.com

Jak dla mnie to te 3,66 zl za wpis do tego katalogu, to jakies nieporozumienie, a pozycja pod haslem "katalog stron" nie ma zadnego znaczenia w tej kwestii. Jakbys poczekal troche z wprowadzeniem platnosci az katalog nabieze faktycznej mocy, to inkasowalbys wiecej niz te 140 zl w ciagu 2 miesiecy.

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

Same pieniądze to nie wszystko. Katalog pracuje na siebie w inne sposoby. Ważna jest strategia i pomysł.

Katalog otrzymał pagerank 4. Niebawem zostanie założone 10 podobnych katalogów z możliwością wykupienia wpisu do wszystkich 11 katalogów.

Zapraszam do dodawana wpisów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności