Skocz do zawartości

linki wychodzące i ich wpływ na pozycję

pala2222

Rekomendowane odpowiedzi

Albo co zrobić żeby te linki wychodzące nie osłabiały strony na której są umieszczane?

Nie ma szans, żeby nie osłabiały, jak nie chcesz im przekazywać mocy ze swojej strony dodaj atrybut nofolllow, czyli:

<a href="#" rel="nofollow">anchor</a>

I jeszcze jedno, czy zwykłą wymiana linków z innymi stronami - link za link - ma sens? Czy można coś na tym zyskać? Bo dostaje się 1 link przychodzący ale i dodaje się 1 link wychodzący..

Wymiana z wartościowymi serwisami na pewno ma sens, a jeszcze bardziej ma sens, gdy masz na stronie np. 30 wychodzących, młodą domenę, PR=0, a strona z którą się wymieniasz ma kilka wychodzących, starą domenę i PR=5.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

osobiście poznałem różnicę pomiędz skryptami przekierowującymi np. skrypt_przekierowuje.php?url=https://onet.pl

a nofollow.

To pierwsze rządzi :P

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

to co jest za logika, żeby linkować do google?

przecież wartościowa strona

Ale nie ze wszystkimi powiązana tematycznie :P

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Mam takie pytanie.

Czy linki wychodzące umieszczone na str. głównej do jakiś serwisów (około 10) powodują jakieś traty pozycji.

Opłaca się je suwać czy mają znikomy negatywny wpływ (w takiej ilości)

Nie spowoduje straty pozycji, a jak są to linki "tematyczne" to teoretycznie nawet powinieneś podskoczyć

Czy opłaca się je usuwać ciężko powiedzieć bo nie wiem co dostajesz w zamian

Paranoje siejecie ;). Nigdy nie zauważyłem, żeby normalne, tematyczne linki zamieszczone dla użytkowników - nie robotów - spowodowały spadek pozycji (w rozsądnej ilości oczywiście). Nawet jeśli ma to wpływy to jest niewielki i raczej niezauważalny (także nie ma co schizować z tym tworzeniem czarnych dziur :) ). Nofollow jest przewidziane dla płatnych linków, linków do stron podejrzanych itp.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

rel="nofollow" czy nie, ale czy jak usunę 10 linków z głównej (linki z wymiany) to ta strona podskoczy w indeksach google czy to za dużo nie pomoże

jeezli sa to linki z wymaniany to predzej czy pozniej twoi 'partnerzy' usuna linki do ciebie, co z pewnoscia nie spowoduje wzrostu

kto wie moze nawet dostaniesz linki z anchorem - 'uwaga wyludzacz linkow nie wymieniac sie' ;)

kiedys cos takiego widzialem :P

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Czy linki wychodzące umieszczone na str. głównej do jakiś serwisów (około 10) powodują jakieś traty pozycji.

Opłaca się je suwać czy mają znikomy negatywny wpływ (w takiej ilości)

Na moje oko to zależy jaka strona, jak popularna, jak bardzo treściwa, jak stara i na jak starej domenie :wow:

Jedna z moich stron - pięcioletnia (domena trzyletnia), dobrze podlinkowana, popularna, w Googlu na pierwszym miejscu - ma na stronie głównej kilkanaście linków wychodzących (na podstronach mniej) i te linki jakoś cpecjalnie jej nie szkodzą. Cały czas siedzi w top1.

Natomiast druga z moich stron, "trochę" młodsza, za podobną ilość linków dostała filtr, tzw "paragraf 50". Na dawną pozycję (również top1) wróciła dopiero w kilka miesięcy po usunięciu wszystkich linków wychodzących i nałożeniu nofollow na pozostałe.

jeezli sa to linki z wymaniany to predzej czy pozniej twoi 'partnerzy' usuna linki do ciebie, co z pewnoscia nie spowoduje wzrostu

Na pewno mądrzej by postąpił, gdyby przed usunięciem linków pomyślał, jak je sobie "odrobić" - np zbudował jakieś swoje zaplecze.

'uwaga wyludzacz linkow nie wymieniac sie' :)

Ja widziałem gorszy przypadek - "sparszywiała sk*rwid*pa" ;)

'uwaga wyludzacz linkow nie wymieniac sie' ;)
Ja widziałem gorszy przypadek - "sparszywiała sk*rwid*pa" :D

hehe, musiał się ktoś zirytować ostro, ale prawda jest taka, że 80% ludzi ściąga prędzej, czy później nasze linki (niektórzy bardzo szybko) i jak już się wymienia to warto je od czasu do czasu monitorować. Ogólnie to wymiana nie jest zbyt dobrą metodą na zdobywanie linków. Jak już się wymieniać to najlepiej ze znajomymi (w jakimś stopniu przynajmniej) osobami - zaufanymi, najlepiej tematycznie, tak żeby właścicielowi nie przeszkadzał ten link i był też pod użytkowników, a nie tylko pod roboty... a to że ściągają linki wynika z tego, że pozycjonerzy od wielu lat propagują pogląd, że linki wychodzące szkodzą (no nietematyczne, nawciskane bezsensownie w stopce mogą szkodzić), ale z tym uciekaniem robotów, obniżaniem rozkładu PR to tak na prawdę nikt nie wie jak to wygląda, linki wewnętrzne i zewnętrzne są traktowane na innych zasadach, a od czasu powstania tych teorii algorytmy się wielokrotnie już zmieniały.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności