Skocz do zawartości

Katalogi firm

plemnik99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie czy zalecane jest wpisywanie swojej firmy do różnych katalogów firm i jeżeli tak to jakie polecacie: np. zumi, panorama firm, yellowpages, odi, Katalog biznesu. Czy należy wpisywać na maksa ile katalogów się znajdzie? Mój znajomy miał sytuacje że po dodaniu do yellowpages swojej strony, pozycja jego strony spadła bo wyżej pojawiła się yellowpages z jego wizytówką.Więc jak jest z tymi katalogami firm?

Jak widać jestem bardzo zielony ale proszę o wyrozumiałość:D

"Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją"

— Apolinary Despinoix

Najlepiej się sprawują katalogi tematyczne, np. jeżeli pozycjonujesz stronę o tematyce budowlanej to szukasz jak najwięcej katalogów budowlanych, dobrym rozwiązaniem jest ich linkowanie. Nie dodawaj do nic nie wartych katalogów - tracisz czas i czasami również pieniądze. Mało jest katalogów takich jak YP, dodać możesz ale sam tego nie robię.

Dodawaj tylko do tematycznych, moderowanych. Odpuść sobie gigantów, w których trzeba słono płacić.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności