Skocz do zawartości

Nowoczesny katalog stron

Flanker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witajcie

Postanowiłem o zniesieniu opłat za wpis podstawowy, od tej pory jest on darmowy.

Zaznaczam, że z powodu małej ilości czasu nie gwarantuję bardzo szybkich akceptacji. Od teraz nie będzie już pobłażania i redagowania przeze mnie całych opisów, jeśli stronie będzie dodana niestarannie - wyleci.

Pozdrawiam :)

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

• 2 tygodnie później...

hej, ile ty masz lat??? 10??? usunalem twoj katalog z mojego bo dodales smieciowaty opis zaindeksowany na 100 innych katalogach, podczas gdy regulamin mowi wyraznie ze ma byc unikalny a ty jak szczeniak usuwasz ze swojego katalogu moje mimo iz mialy dlugie i unikalne opisy???

ZENADA

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Panowie i Panie weźcie się w garść i piszcie unikalne opisy, po pierwsze niewiele wam da dodawanie takich samych wpisów (syzyfowa praca), a po drugie przez takie działania potem źle indeksują się nawet unikalne wpisy, np. w SEOkatalogach ma to duże znaczenie...

i tu też apel do moderatorów katalogów żeby nie przepuszczali nie unikalnych wpisów, bo z tego co widzie chyba nie ma takiego katalogu który by o to dbał...

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

Właśnie jeden nieunikalny opis odrzuciłem... Od jakiegoś czasu co któryś wpis kopiuję do googla i wtedy wszystko wychodzi... Obawiam się jednak, że jakbym wszystkie w ten sposób sprawdzał nie było by co dodawać.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Właśnie jeden nieunikalny opis odrzuciłem... Od jakiegoś czasu co któryś wpis kopiuję do googla i wtedy wszystko wychodzi... Obawiam się jednak, że jakbym wszystkie w ten sposób sprawdzał nie było by co dodawać.

jakby wszyscy moderatorzy na to zwracali uwagę to może większość by się "nawróciła", no ale to takie moje marzenie, bo ze spamem to się nie wygra...

W głowach wam się poprzewracało od tej unikatowości. Unikalność opisu nie powinna być podstawowym warunkiem przyjmowania wpisu. Śmieciowy opis to pozbawiony sensu zlepek słów kluczowych i/lub opis zawierający masę błędów ortograficznych. Zdecydowana większość dobrych katalogów stron nie wymaga unikatowych opisów. Oczywiście możecie szaleć dalej, bo to wasze katalogi.

Treningi WattUp.pl

dokładnie. jakby jeden z drugim nie mógł w 30 sekund napisać nowego opisu:|...

Napiszesz mi kilka tysięcy opisów do tej samej strony? Nie sądze :) Jeśli tak to chyba muszę Ci zlecić katalogowanie xD

W głowach wam się poprzewracało od tej unikatowości. Unikalność opisu nie powinna być podstawowym warunkiem przyjmowania wpisu. Śmieciowy opis to pozbawiony sensu zlepek słów kluczowych i/lub opis zawierający masę błędów ortograficznych. Zdecydowana większość dobrych katalogów stron nie wymaga unikatowych opisów. Oczywiście możecie szaleć dalej, bo to wasze katalogi.

zależy co kto chce osiągnąć, bo np. w Twoim katalogu linkman.pl, bardzo wiele podstron ze szczegółami wpisów stron są niezindeksowane, ciekawe dla czego...

Na 10 losowo wybranych wpisów w Twoim katalogu tylko w 3 przypadkach zaindeksowane są podstrony ze szczegółami ich wpisów, a w katalogu katalogujemy.net 8 na 10. A chciałbym zauważyć że katalogujemy.net jest nowym katalogiem i ma znacznie słabsze parametry niż linkman.pl. Także coś jest na rzeczy w "tej unikatowości"... no ale wiadomo większości chodzi o kasę - umieścić adsens na stronce i niech na siebie zarabia jak najmniejszym nakładem własnych sił...

Prawda zawsze leży po środku, ja nie jestem polonistą a nawet gdybym był nie robił bym do każdego katalogu nowego, unikalnego opisu. Z drugiej strony dawanie słowo w słowo takiego samego opisu do setek katalogów to też źle.

Ja to robię tak:

Do każdej strony przygotowuje opis gęsto obsadzony synonimami, tak aby w każdej kombinacji był sensowny i poprawny stylistycznie.

Taki opis tworzę nawet godzinę ale myślę, że warto. Do tego losowy anchor, losowe ustawienie słów kluczowych, wszystko to robi za mnie program do pół automatycznego katalogowania - taką metodę katalogowania polecam :lol:

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Prawda zawsze leży po środku, ja nie jestem polonistą a nawet gdybym był nie robił bym do każdego katalogu nowego, unikalnego opisu. Z drugiej strony dawanie słowo w słowo takiego samego opisu do setek katalogów to też źle.

Ja to robię tak:

Do każdej strony przygotowuje opis gęsto obsadzony synonimami, tak aby w każdej kombinacji był sensowny i poprawny stylistycznie.

Taki opis tworzę nawet godzinę ale myślę, że warto. Do tego losowy anchor, losowe ustawienie słów kluczowych, wszystko to robi za mnie program do pół automatycznego katalogowania - taką metodę katalogowania polecam :lol:

Zgadzam się, że pisanie kilkuset unikalnych wpisów nie jest proste, ja też nie jestem mistrzem języka i ciężko przychodzi mi wymyślanie coraz to nowszych form przekazu tego samego, ale daje to po prostu znacznie szybsze i lepsze efekty niż zgłaszanie do katalogów jednego tego samego tekstu. Moje zdanie jest takie, że zgłaszanie nie unikalnych wpisów jest po prostu stratą czasu.

ja u siebie pisze wyraznie ze nie musisz byc poeta by dodac strone do katalogu ale k@##@ tak ciezko napisac tekst w mikserze???? ludzie maja to po prostu w du**e, i spoko mowi sie trudno, ale szczeniackiego zachowania jak kasowanie stron z zemsty to po prostu nie rozumiem.

zasada jest prosta. nie chcesz uzyc miksera czy napisac unikalnego tekstu to nie dodawaj stron. tak to dziala u mnie. i nie ma sie co rozwodzic czy za duplikat sa kary, czy w ogole istnieje itd, po prostu niektore osoby zycza sobie by tak bylo. dostajesz linka za darmo, to jaki problem sklecic 300 znakow?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

ja kataloguje z różnymi opisami :lol:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności