Skocz do zawartości

Nowoczesny katalog stron

Flanker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
zależy co kto chce osiągnąć, bo np. w Twoim katalogu linkman.pl, bardzo wiele podstron ze szczegółami wpisów stron są niezindeksowane, ciekawe dla czego...

Akurat przykład nietrafiony. Linkman ma aktywne linki z tagów i kategorii, czego w większości katalogów nie ma.

Na 10 losowo wybranych wpisów w Twoim katalogu tylko w 3 przypadkach zaindeksowane są podstrony ze szczegółami ich wpisów, a w katalogu katalogujemy.net 8 na 10.

Wpisów jest niecałe 6k, a indeks ponad 34k, więc źle nie jest (oczywiście jak na katalog akceptujący nieunikatowe wpisy). katalogujemy.net wymaga unikatowych opisów? :lol: Chyba coś ci się pomieszało.

A chciałbym zauważyć że katalogujemy.net jest nowym katalogiem i ma znacznie słabsze parametry niż linkman.pl. Także coś jest na rzeczy w "tej unikatowości"... no ale wiadomo większości chodzi o kasę - umieścić adsens na stronce i niech na siebie zarabia jak najmniejszym nakładem własnych sił...

Oczywiście że chodzi o kasę. Tym co dodają wpisy chodzi o linki i wszyscy się cieszą.

Sam używam różnych opisów, ale nigdy nie wymagam tego od innych.

Treningi WattUp.pl

Porównajcie skrypty:

Katalogujemy wisi na SEOKu

Linkman wisi na INDEXU

pierwszy jest prosty i ma polski support, drugi skrypt to kobyłka - trzeba umieć go wykrozystać do indeksacji :lol:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Akurat przykład nietrafiony. Linkman ma aktywne linki z tagów i kategorii, czego w większości katalogów nie ma.

a to się chwali, jednak jak ktoś chce napisać unikalny dłuższy tekst który daje większą moc, a poniżej znajdują się nie unikalne opisy innych stron, to wpisy się często źle indeksują

katalogujemy.net wymaga unikatowych opisów? :lol: Chyba coś ci się pomieszało.

ja czegoś takiego nie napisałem, ale fakt jest taki że jest ich o wiele więcej niż na linkman.pl - oczywiście zachowując proporcje :)

Oczywiście że chodzi o kasę. Tym co dodają wpisy chodzi o linki i wszyscy się cieszą.

no zgodzę się, tylko taka postawa mi trochę zajeżdża lenistwem, bo ani właściciel katalogu nie osiąga takich zysków jakie mógłby osiągnąć bardziej się przykładając do moderacji, czy zadbania o lepszy wizualny wygląd katalogu, ani dodający takie same opisy użytkownicy nie osiągają najlepszych wyników, a tracą na tym wszystkim Ci co się przykładają i starają

Nie zamierzam się Ciebie czepiać, bo każdy właściciel katalogu ma prawo do robienia z nim co mu się żywnie podoba. Po prostu dla mnie dobry katalog to katalog z unikalnymi wpisami, bo ma większą moc i tyle.

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

hej, ile ty masz lat??? 10??? usunalem twoj katalog z mojego bo dodales smieciowaty opis zaindeksowany na 100 innych katalogach, podczas gdy regulamin mowi wyraznie ze ma byc unikalny a ty jak szczeniak usuwasz ze swojego katalogu moje mimo iz mialy dlugie i unikalne opisy???

ZENADA

Heh najlepiej jest zwyzywać kogoś w mailu i na forum, nie patrząc nawet na czas dodania wpisów. Grzecznie informuję Cię, że twój wpis w moim katalogu został usunięty dlatego, że nie spełniał wymagań regulaminowych (o czym zostałeś poinformowany). Później dodałem wpis do twojego katalogu.

Ty nie spełniłeś regulaminu, ja nie spełniłem regulaminu. Po co te krzyki, wyzwiska i mijanie się z prawdą?

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

hej, chcialem cie oficjalnie przeprosic. bylem przekonany ze dodales wpisy a nastepnie je skasowales, a okazalo sie ze to nie ty. niestety tego dnia bylo kilka takich akcji a dodatkowo dostalem bluzgi od dwoch kolesi ze nie dodalem ich stron i na prawde nie wyrobilem. sorry ze spadlo na ciebie, bo faktycznie masz w regulaminie zapis ze katalogi musza miec kilka tys bl a nie mialy.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

W porządku, nic się nie stało, trochę mnie to ruszyło ponieważ staram się aby mój katalog posiadał wartościowe wpisy, często nawet zdarza się, że poprawiam opisy dodawanych stron aby były unikalne. Zabiera mi to sporo czasu który mógłbym poświęcić na ciekawsze projekty.

Zaznaczam, że równocześnie uczę się prowadzić katalog, jest to moja pierwsza strona tego typu.

Zapraszam do dodawania stron ;)

Flanker, takie pytanie do Ciebie. Twój katalog jest katalogiem SEO? Bo jeśli tak, to dlaczego zmieniasz anchory (tytuły) wpisów?

Proponuję Ci zaglądnąć do definicji skrótu SEO.

Katalog stron katalogujemy.net jest zbiorem polskich witryn, a aby taki spis miał sens każda strona musi posiadać odpowiedni tytuł i opis dobrze określający jej zawartość, a nie jak to czasami bywa jedynie słowo na które się pozycjonuje.

Pozdrawiam

Flanker, takie pytanie do Ciebie. Twój katalog jest katalogiem SEO? Bo jeśli tak, to dlaczego zmieniasz anchory (tytuły) wpisów?

Proponuję Ci zaglądnąć do definicji skrótu SEO.

Katalog stron katalogujemy.net jest zbiorem polskich witryn, a aby taki spis miał sens każda strona musi posiadać odpowiedni tytuł i opis dobrze określający jej zawartość, a nie jak to czasami bywa jedynie słowo na które się pozycjonuje.

Pozdrawiam

no dobry pomysł, zajrzyjmy do definicji :piwo: SEO (Search Engine Optimization), czyli optymalizacja kodu strony pod kątem wyszukiwarek, mające na celu podniesienie pozycji danej strony w wyszukiwarce.

Akurat te zmiany które Ty wprowadziłeś w tytule mojego wpisu źle opisują zawartość strony i już na pewno pozytywnie nie wpływają na pozycjonowanie pod frazy z nią związane. Poza tym długość anchorów wprowadzanych przez Ciebie, skutecznie osłabia moc słów kluczowych, które są w nich umieszczone. Ja zatem jestem zdania że Twój katalog nie jest 100% SEO, a w przypadku mojego wpisu to nawet anty SEO.

SEO (Search Engine Optimization), czyli optymalizacja kodu strony pod kątem wyszukiwarek, mające na celu podniesienie pozycji danej strony w wyszukiwarce.

Dokładnie tak jak napisałeś, "danej strony", a nie strony którą opisuje (kataloguje). Przynajmniej ja tak rozumiem ten skrót.

Akurat te zmiany które Ty wprowadziłeś w tytule mojego wpisu źle opisują zawartość strony i już na pewno pozytywnie nie wpływają na pozycjonowanie pod frazy z nią związane.

Wystarczy napisać maila, być może rzeczywiście nie trafiłem dobrze z poprawą tytułu. Jeśli chciałbyś go zmienić, skontaktuj się ze mną.

Ja zatem jestem zdania że Twój katalog nie jest 100% SEO

Każdy stosuje własną politykę prowadzenia katalogu, ja przyjąłem sobie za cel dokładne tytuły i opisy.

//Edit

Sytuacja z ostatniej chwili: ktoś dodaje stronę o tematyce motoryzacyjnej, a zamiast opisu jej zawartości wrzuca mi historię Volkswagena...

Pozdrawiam

SEO (Search Engine Optimization), czyli optymalizacja kodu strony pod kątem wyszukiwarek, mające na celu podniesienie pozycji danej strony w wyszukiwarce.

Dokładnie tak jak napisałeś, "danej strony", a nie strony którą opisuje (kataloguje). Przynajmniej ja tak rozumiem ten skrót.

Akurat te zmiany które Ty wprowadziłeś w tytule mojego wpisu źle opisują zawartość strony i już na pewno pozytywnie nie wpływają na pozycjonowanie pod frazy z nią związane.

A zatem podsumowując:

Dla mnie sformułowanie katalog SEO lub katalog SEO friendly, zawsze oznaczało to, że poprzez jego konstrukcje i zasady funkcjonowania jest stworzony po to aby wspomagać pozycjonowanie innych stron. Dla Ciebie katalog SEO oznacza to, że głównie to on powinien być odpowiednio zoptymalizowany pod kątem wyszukiwarek, mniejszą uwagę poświęcając na poprawienie pozycji w wynikach wyszukiwania stron swoich wpisów.

Także dlatego pytałem się czy Twój katalog jest SEO, bo chciałem wiedzieć jaką prowadzisz w swoim katalogu politykę, czy jesteś głównie nastawiony na dbanie o swój katalog, czy chcesz wspomagać też pozycjonowanie zgłaszanych stron. Jak na razie, to widzę że dbasz tylko o swój katalog, chociaż to dziwne, bo obie rzeczy można ze sobą pogodzić jak pokazują np. katalogi Zgreda, Lukasa_79, neona103, Rocky77 i jeszcze kilku innych forumowiczów...

Także chciałbym się dowiedzieć jaka jest Twoja polityka, myślę że reszta też chętnie się dowie. Ja np. nie będę chciał dodawać wpisu do katalogu o takich parametrach jak Twój w którym moderator zmienia tytuł odnośnika, bo wtedy moc pozycjonowania na pożądane słowa kluczowe jest bardzo niska i szkoda mojego czasu na pisanie unikalnego opisu, jak mogę w tym czasie dodać moją stronę do innych katalogów, które mi tę moc zapewnią.

A skoro przykładowo w tytule umieszczam anchor "naprawa komputerów", to przecież nie mam zamiaru wypozycjonować strony o chomikach pod tą frazę, tylko firmę która się tym faktycznie zajmuje. A Ty zmieniasz tytuł i dodajesz do tego jeszcze inne słowa.

Rozumiem Cię, jednak ja na pierwszym miejscu stawiam użytkowników korzystających z katalogu tak aby był on jak najbardziej przyjazny dla osób poszukujących konkretnych rzeczy. Dla mnie hasło "naprawa komputerów" jest zbyt ogólne. Wiele stron o tym traktuje, a nie wyobrażam sobie, abym miał kilkanaście wpisów w katalogu pod takim samym tytułem. Właśnie dlatego staram się, aby tytuły były unikalne.

Być może źle do tego podchodzę, nie mam doświadczenia w prowadzeniu katalogów, jest to moja pierwsza strona tego typu. Jednak tworząc ją myślałem przede wszystkim o osobach korzystających z katalogu i właśnie dlatego główny nacisk kładę na atrakcyjny wygląd, ładne prezentowanie treści i unikalne wpisy. Często edytuję opisy dodawanych stron tak aby były one unikalne i jak najlepiej dopasowane.

Moim celem jest nie tyle przekazanie mocy dodanej stronie na konkretne słowo kluczowe, a wysłanie do niej jak najwięcej użytkowników.

Rozumiem Cię, jednak ja na pierwszym miejscu stawiam użytkowników korzystających z katalogu tak aby był on jak najbardziej przyjazny dla osób poszukujących konkretnych rzeczy. Dla mnie hasło "naprawa komputerów" jest zbyt ogólne. Wiele stron o tym traktuje, a nie wyobrażam sobie, abym miał kilkanaście wpisów w katalogu pod takim samym tytułem. Właśnie dlatego staram się, aby tytuły były unikalne.

Być może źle do tego podchodzę, nie mam doświadczenia w prowadzeniu katalogów, jest to moja pierwsza strona tego typu. Jednak tworząc ją myślałem przede wszystkim o osobach korzystających z katalogu i właśnie dlatego główny nacisk kładę na atrakcyjny wygląd, ładne prezentowanie treści i unikalne wpisy. Często edytuję opisy dodawanych stron tak aby były one unikalne i jak najlepiej dopasowane.

Moim celem jest nie tyle przekazanie mocy dodanej stronie na konkretne słowo kluczowe, a wysłanie do niej jak najwięcej użytkowników.

Ok, dzięki za odpowiedź, tego chciałem się dowiedzieć.

Oj straszne, że Twój link to nie będzie nieruchomości wrocław a - XXX - nieruchomości wrocław .

Pisz unikalne opisy a nie spuszczasz się nad anchorem, który w długim okresie czasu będąc w indeksie wzmocni i tak witrynę i tak.

Linkuj porządnie a nie wywody na 3 strony co to jest SEO.

Poza tym SEO to nie działania podnoszące pozycje, a działania optymalizacyjne strony, w co wchodzi SEO onsite i SEO offsite.

Ale jak zwykle u nas inaczej i za wielką wodą inaczej..

Jaki kraj takie definicje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności