Skocz do zawartości

Nowoczesny katalog stron

Flanker

Rekomendowane odpowiedzi

Oj straszne, że Twój link to nie będzie nieruchomości wrocław a - XXX - nieruchomości wrocław .

Pisz unikalne opisy a nie spuszczasz się nad anchorem, który w długim okresie czasu będąc w indeksie wzmocni i tak witrynę i tak.

Linkuj porządnie a nie wywody na 3 strony co to jest SEO.

Poza tym SEO to nie działania podnoszące pozycje, a działania optymalizacyjne strony, w co wchodzi SEO onsite i SEO offsite.

Ale jak zwykle u nas inaczej i za wielką wodą inaczej..

Jaki kraj takie definicje :good:

Akurat w moim wypadku, posługując się Twoim przykładem "nieruchomości wrocław" zostały zamienione na "XXX - kupowanie mieszkań" - czyli zupełna zmiana anchora, więc jeśli nie znasz sprawy, to prosiłbym żebyś się nie wypowiadał, szczególnie w taki sposób jak Ty to zrobiłeś. Podobnie jeśli chodzi o jakość moich wpisów, też prosiłbym żebyś nie pouczał, bo nie wiesz jaka ona jest. Niepotrzebnie nabijasz posty i szukasz zaczepki, szczególnie że wszystko już wyjaśnione.

A co do optymalizacji pod kątem wyszukiwarek, to wykonywałeś ją kiedyś (jeśli w ogóle) nie po to, aby Twoja strona podwyższyła swoje pozycje w wyszukiwarkach?? Może tego nie wiesz, ale odpowiednie przygotowanie witryny, to podstawa żeby osiągnąć dobre wyniki, a Ty sugerujesz że tak nie jest, czyli co SEO, to sztuka dla sztuki w takim razie?

To wszystko co miałem do napisania w tym temacie... jak dla mnie to już niepotrzebna dyskusja...

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Akurat w moim wypadku, posługując się Twoim przykładem "nieruchomości wrocław" zostały zamienione na "XXX - kupowanie mieszkań" - czyli zupełna zmiana anchora,

Tak jak już wspomniałem ciężko jest zachować mi w pełni prawidłową moderację przy tylu wpisach. Jeśli chcesz napisz, a poprawię tytuł.

Pozdrawiam

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

• 2 tygodnie później...

Postanowiłem rozpocząć nowy cykl promocji. W każdą sobotę jeden wpis z kończącego tygodnia będzie przeze mnie wyróżniony statusem Premium (m.in. bezpośredni link we wszystkich podstronach na których się znajduje, najwyżej w swoich kategoriach i podkategoriach, wyróżniony kolorystyczną ramką).

Wyróżniona strona będzie wybierana przeze mnie, będzie tu decydować głównie moja subiektywna opinia na temat szaty graficznej i funkcjonalności strony.

Zachęcam do dodawania stron, katalog jest ciągle promowany, aktualne statystyki:

Backlinks: 18,003 (Yahoo)

Zaindeksowane strony: 731 (Google)

Wpisów w katalogu: 428.

Pozdrawiam.

hmm, ja widze 293 zaindeksowanych stron i z tego co widzę ta ilość się niestety zmniejsza :)

Masz znacznie więcej linków prowadzących do podstron niż do strony głównej, podobnie jak katalog just-cuz.com, który dostał ostatnio BANa, może w tym jest pies pogrzebany...

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

hmm, ja widze 293 zaindeksowanych stron i z tego co widzę ta ilość się niestety zmniejsza :)

Masz znacznie więcej linków prowadzących do podstron niż do strony głównej, podobnie jak katalog just-cuz.com, który dostał ostatnio BANa, może w tym jest pies pogrzebany...

u siebie widze na google.co.uk 648 w porywach do 651 zaindeksowanych

just-cuz to mial ciekawy stosunek linkow do głownej do linków do podstron

głowna: ~17k / podstrony ~165k wiec 1/10

katalogujemy.net jak narazie ma główna ~3.8k / podstrony ~15k wiec jeszcze troszke do tych 1/10 brakuje

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Radziłbym się zapoznać z tym > https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=84384&st=0 bo kolega chyba nie na bieżąco... :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

katalogujemy.net jak narazie ma główna ~3.8k / podstrony ~15k wiec jeszcze troszke do tych 1/10 brakuje

Ops nie zdawałem sobie z tego sprawy. Możesz podać jakim narzędziem można łatwo sprawdzić liczbę linków prowadzących do podstron?

Co do linkowania podstron to jak na razie linkuje głównie stronę główną, podstrony to nie moja zasługa i ciężko coś na to poradzić. Katalog jest nowy więc linkowanie głównej także nie może być bardzo duże. Coś na to poradzić można?

Ops nie zdawałem sobie z tego sprawy. Możesz podać jakim narzędziem można łatwo sprawdzić liczbę linków prowadzących do podstron?

no to jest chyba prosta matematyka:

najpierw YBL - Show Inlinks: Except from this domain to: Only this URL ~3200 u ciebie

pózniej YBL - Show Inlinks: Except from this domain to: Entire Site ~18000 u ciebie

drugie minus pierwsze i masz linki tylko do podstron ze stron zewnetrznych !

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

• 1 miesiąc temu...

Ciągle bawię się katalogiem, staram się go dopieszczać i muszę przyznać że bardzo przywiązałem się do tego mojego pierwszego zbiorku :)

Dodałem dzisiaj w ramach testów domyślnie schowaną listę kategorii. Trochę irytowała mnie ona swoim rozmiarem. W związku z tym chciałbym poznać wasze opinie na temat takiego rozwiązania (do tej pory nigdzie czegoś takiego nie widziałem). Możliwe, że dla większości osób jest to tylko bezcelowy bajer, jednak nie wydaje mi się aby w jakikolwiek sposób przeszkadzał zarówno w dodawaniu stron jak i ich przeglądaniu. Lista zwija się tylko na stronie głównej.

Przy okazji chciałbym zapytać się bardziej doświadczonych posiadaczy katalogów, czy w moim egzemplarzu nie ma zbyt małej ilości kategorii, czy w przyszłości nie będzie to stanowić problemu zbyt dużego ich "zawalenia"?

Przy okazji przypominam, że katalog uzyskał podczas swojego pierwszego update`u PR3, wpisy można również bez przeszkód dopalać.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności