Skocz do zawartości

Wykorzystanie blipa do reklamy

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

nikt nie lubi spamu - ale on i tak jest. Każdy większy i mniejszy serwis WWW ma konta na tego typu portalach bo:

1. Użytkownicy mogą obserwować takie konta

2. Buduje się markę

3. Prowadzenie microbloga w obrębie np. blipa czy facebooka to jedno, a spamowanie po popularnych tagach to co innego

To czy taki ruch coś daje czy nie - nie mi to oceniać. Wydaje się rozsądne gdy powiem że odbiorca określonej publikacji przez którą trafił na stronę docelową zrobił co potrzeba. To czy pozostanie czy ucieknie ze strony i na nią nie wróci to co innego. Społeczność w okół konkretnej tematyki/portalu/strony www itp. buduje się często tygodniami, miesiącami i latami. Wszystko zależy od tego "jak chodliwy" temat oferujemy i jak go przedstawiamy.

Dla przykładu gdy jakaś osoba trafi do restauracji i zamówi sobie obiadek i dostanie podane wszystko na papierowym talerzu w niezbyt estetyczny sposób to czy ta osoba wróci do tego lokalu?

Uważam że każde medium przez którego można dotrzeć w mniejszym czy większym stopniu jest dobre, ale nie znaczy że jest przeznaczone dla każdego.

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

• 2 miesiące temu...

Oczywiście, że blip nie jest formą reklamy dla każdego. Trzeba mieć na uwadze grupę docelową do której kierowany jest przekaz reklamowy.

W internecie nadal bezapelacyjnie najwięcej jest młodzieży, więc warto o tym pamiętać.

Interesujące jest zjawisko facebooka, które ostatnio możemy obserwować. Za jego pośrednictwem reklamuje się coraz wiecej firm, warto więc pomysleć o nim w takich kategoriach.

No ja po tych 2 miesiącach muszę stwierdzić, że mam lepsze efekty z reklamy bloga (którą testuję raczej przy okazji) niż serwisu, na którego reklamie zależało mi najbardziej, a to właśnie on jest kierowany do młodzieży. Może ja już ze względu na swoje lata, nie wiem jak dotrzeć do młodego pokolenia :(

nie wiem jak dotrzeć do młodego pokolenia smile.gif

pisz o rzeczach które wydają ci się bezsensowne i nie warte pisania

- sprawdzone, działa na 100% ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności