Skocz do zawartości

Do kiedy darmowy ...

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Do kiedy katalog powinien być darmowy ? w Jakim momencie byście przeszli na system płatności - czy się wtedy kierujecie :) Uchylcie rabka tajemnicy ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każdy postępuje jak uważa, ja zdecydowałem się od razu nałożyć na dodawane strony opłatę, choćby minimalną. Podjąłem taką decyzję ponieważ:

- skutecznie odsiewa to spamy i byle jakie zgłoszenia, skoro ktoś decyduje się zapłacić stara się o w miarę estetyczny i unikalny wpis,

- włożyłem wiele pracy w stworzenie od podstaw szablonu i chciałbym uzyskać choć niewielki zwrot swojej pracy - w zamian nie planuję na razie dodawać szpecących katalog reklam,

- włożyłem już w niego tyle pracy, że prędko nie odpuszczę sobie w jego rozwoju i pozycjonowaniu.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Moim zdaniem katalog powinien być free do czasu uzyskania jakiejś sensownej wartości. Minimum rok w sieci, sporo BL nie mały site. Nie zaszkodzi gdy ma PR>2 chodź to wariant opcjonalny.

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

- w zamian nie planuję na razie dodawać szpecących katalog reklam,

Reklamy można tak wkomponować że nie będą szpecić a wręcz przeciwnie - urozmaicą zawartość strony.

Wracając jednak do tematu - moja opinia jest taka: katalog może stać się płatny wtedy kiedy ludzie będą gotowi zapłacić za umieszczenie w nim swojego wpisu :)

Dlatego sugeruję zadać inne pytanie: kiedy płatny katalog się opłaci ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@General: co do skryptu INDEXU wiem kiedy zaczyna się opłacać :) Co do SEOK'a jeszcze nie wiem ... cały czas testuje sposoby indeksacji i linkowania do i z :)

@Lukas: cicho bądź :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

duży site, dużo bl i można myśleć o wprowadzaniu płatności. czyli jakiś rok albo z dwa w sieci, w zależności od rozwoju katalogu bo robiąc tematyczne może nie pójść tak łatwo.

no na zgredzie chyba już można, bo "dziwnie" wygląda bez wpisów płatnych :D

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Katalog powinien być płatny jak coś daje z siebie. Moje katalogi obecnie są darmowe, zbieram codziennie linki (nawet w święta), aby coś reprezentowały - przyjdzie taki czas, że wpisy będą za symboliczną złotówkę lub dwuzłotówkę. Podsumowując: dużo BL, dużo zaindeksowanych stron (przynajmniej 80% względem dodanych linków). Moderacja katalogów nie jest prosta, zajmuje dużo czasów, a dobrych katalogów jest mało. A link w katalogu jest mocniejszy od swl'a, bo w porządnym katalogu są 2, 3 wychodzące własne + nasze.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

[...] bo w porządnym katalogu są 2, 3 wychodzące własne + nasze.

...nie mówiąc już o tym że to najtańszy sposób na zdobywanie mocnych, stałych linków.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

katalog może stać się płatny wtedy kiedy ludzie będą gotowi zapłacić za umieszczenie w nim swojego wpisu :)

i tyle w tym temacie, na pewno nie są to nowe ani młode katalogi, jedyne odstępstwo od tego, było by gdyby ktoś postawił nowy katalog na naprawdę mocnej domenie, z wieloletnią historią, PR, BL, gdzie po prostu te kilka zł za wpis to dobra inwestycja.

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Lukas mnie ostro namawia do wprowadzenia platności w zgredku .. pewnie się skusze po ostatnim PR UPDATE tym bardziej że pozostałe moje katy (darmowe) troche podrosły :)

Yo, jak myślicie, opłaca się przejściowo wprowadzić wpis płatny i darmowy? powiedzmy szybsze rozpatrzenie + pierwsze wyniki w kategorii,tagach itd. skuszą kogoś, jeśli będzie darmowy wpis?

Płatność oczywiście 1-2zł max. ...

^^

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności