Skocz do zawartości

Filtr czy chwilowy przestój?

Paq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

chciałbym przedstawić Wam mój problem, licząc na pomoc w sprawie. Od 3 miesięcy staram się "wyciągać w górę" swoją stronę o akwarystyce, ale coś poszło nie tak i obawiam się najgorszego. Używam Free Monitor For Google i kilka dni temu zniknąłem ze wszystkich fraz, a na niektórych byłem już całkiem wysoko.

Linki do katalogów umieszczałem po kilka dziennie. Przez ostatni miesiąc osłabłem i mniej więcej wychodziło na 1 url co 1-2dni. Niestety początkowo nie zróżnicowałem treści, opisów i nagłówków w katalogach, i przypuszczam, że Google odkrył to jako spam. Stronę w międzyczasie poszerzałem o nowe podstrony, przybywało sporo nowych userów, aż... no właśnie, chyba wpadłem w filtr. Dodam przy tym, że nie korzystałem z SWL. Napisałem dwa artykuły - 1 do Artelis, drugi - nie pamiętam.

Ciężko będzie mi zedytować wpisy z katalogów, ponieważ do większości się nie rejestrowałem. Czy zdobywając nowe, świeże linki mogę się z tego wykaraskać czy nie? Pisać artykuły do precli? Odczekać? Rozwijać portal czy skupić się na wyjściu z tego błota? A może to tylko czasowe osłabienie strony?

To dla mnie bardzo ważne, będę wdzięczny za każdy przejaw pomocy.

Pozdr.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Ja w podobnej sytuacji początkowo skupiałem się na wyjściu z filtra (strona zafiltrowana w październiku 2008). Po dwóch miesiącach dałem se z tym spokój i zacząłem pisać artykuły do precli i dodawać wpisy do katalogów (zróżnicowane), popracowałem też przy stronie (głównie więcej treści). W międzyczasie zdobyłem kilka mocniejszych linków do strony oraz kilkakrotnie wysyłałem do Googla wnioski o ponowne rozpatrzenie witryny. W końcu w czerwcu filtr puścił.

Nie zapomnij też o aktualizacji strony, czyli dodawaj treść by rozbudowywać wewnętrznie linkowanie. Moim zdaniem przyczyną jest duży wzrost linków zewnętrznych a mały wewnętrznych i oczywiście " Niestety początkowo nie zróżnicowałem treści, opisów i nagłówków w katalogach". Myślę że powinieneś pokazać Googl że Twoja strona jest wartościowa w treści, pisz unikalne artykuły i podlinkuj nowe artykuły, a nie tylko główną...

Jeśli tego nie zrobiłeś to upewnij się ręcznie w wyszukiwarce czy to nie błąd Free Monitora Google - też go używam i ostatnio po sprawdzeniu wyników trochę się załamałem ale okazało się że tak naprawdę w wynikach nic się nie zmieniło tylko Monitor nie działa poprawnie.

Wygląda na to, że padłem ofiarą Free Monitor'a :D. Strona spadła w niektórych wynikach, ale w większości nic się nie zmieniło. Dla pewności skorzystałem z IE, którego na co dzień nie używam i wyczyściłem historię, ciasteczka itd. Wygląda na to, że filtr mnie nie dotyczy. Extra. W każdym razie i tak wszystkim dziękuję za pomoc, udzieliliście mi kilku cennych rad, a subdomenie.pl za wyjciągnięcie mnie z błędu. MForG dalej pokazuje, że nigdzie mnie nie ma.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

A ja z innej beczki :P

Czy Free Monitor for Google podczas sprawdzania wyników wyszukiwania jakoś się "przedstawia"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności