Skocz do zawartości

Prywatne strony na firmowym serwerze

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko do osób, które miały już jakieś konkretne kontrole z US. Czy jak wpada kontrola to sprawdzają też to, co znajduje się np. na serwerze dedykowanym zakupionym na firmę lub hostingach? Pytam, ponieważ nie wiem, czy mogę tam sobie swobodnie trzymać zaplecza, których domeny wykupione mam na inne prywatne osoby, a chciałbym poznać opinie ludzi z branży :P

Rozumiem, że mogą sprawdzić firmowe komputery pod kątem np. legalności oprogramowania.

W Polsce to bardzo ciekawie sprawdzają legalność itp. Czytałem gdzieś, że gdy był wielki nalot na GPSy to sprawdzenie legalności pozostawało tylko i wyłącznie na sprawdzeniu czy w imieniu i nazwisku nie widnieje adres strony internetowej.

Bez przesady nikt nie będzie sprawdzał ci takiego dedyka "Jakby nie mieli na co kasy wydawać wolą sobie kieszenie napychać"

:P

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Spoko. Dzięki za info. Jak to się mówi : "Kto pyta nie błądzi" :). Liczyłem na odpowiedzi z jajem ale fakt faktem jestem teraz odrobinę spokojniejszy. Polska to jednak faktycznie jeszcze zacofana kraina w tej kwestii... cale szczęście.

Nigdy bym się nawet nad tym nie zastanawiał ale mój znajomy Niemiec miał ostatnio ciekawą sytuację (z mojej winy :)

Pokazałem mu co to są programy typu BearShare. Zaskoczony łatwością obsługi pościągał sobie trochę mp3, filmy i kilka innych rzeczy. Po 2 miesiącach dostał list, w którym wypunktowane było wszystko co ściągnął, każde mp3, film itd, wraz z kosztem, który musi za poszczególną sztukę zapłacić. Rachunek wyniósł ponad 6000 euro. :)

Wczoraj wrzucając kilka zaplecz na dedyka pomyślałem sobie, że nasz US też bardzo chętnie dobiera się każdemu do d... i lubią rozdawać kary za wszystko. Wolałem więc zapytać, czy to co trzymam na dedyku jest w miarę bezpieczne (chodzi mi wyłącznie o strony internetowe)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności