Skocz do zawartości

Czy to filtr ?

dexter_78

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś jedna strona wypadła mi z większości fraz w Google, na które była pozyjconowana na 3-4 miejscu. Teraz w ogóle nie ma jej w indeksie na te frazy.

Np. „Komputery Gdańsk”

Np. komputery w Gdańsku” itd. stałem na 4 miejscu.

Pod strony. są nadal zaindeksowane. Jest jeszcze klika fraz, na które się trzyma stonka, ale tamte dawały dobry ruch.

Stronę dodałem w ciągu miesiąca do 80 katalogów od PR=1 do PR=6 . Każdy opis różnicowałem. Jedynie słowa kluczowe dawałem podobne lub takie same.

Czy to jest filtr ? Generalnie do strony głównej prowadzi około 140 linków .

Wszystkie linki w katalogach dawałem do głównego serwisu.

O co biega ?

Czy też może to być spowodowane tym, że zabezpieczyłem serwis przed robotami spamującymi.

Jak sprawdzić czy mam filtr ? Czy to normalne, że tak wypadłem z dnia na dzień ?

@takum "nierównomierne linkowanie (dodawałeś linki- potem przestałeś)"

Mógłbyś tą teorie rozwinąć ? Wg mnie to nie ma znaczenia, bardziej prawdopodobne że wyleciały z indexu google strony które linkowały do strony, jak masz stabilne silne linki stałe to nie widzę powodu czemu strona miałaby wylecieć z serpów jak przestaniemy linkować? (link "podobno" z wiekiem nabiera mocy czyli pomimo braku nowych linków powinniśmy iść do góry) oczywiście rozumiem dłuższą przerwę np 3 miesiące 0 linków nowych, ale nie przesadzajmy że przyrost linków musi być coraz większy z miesiąca na miesiąc

Ostatnio coś Xann pisał że samymi katalogami nie da się złapać filtra, może się mylił :)

@dexter_78

"Czy też może to być spowodowane tym, że zabezpieczyłem serwis przed robotami spamującymi.

Jak sprawdzić czy mam filtr ? Czy to normalne, że tak wypadłem z dnia na dzień ? "

Może niechcący zablokowałeś bota google ? (ja nie stosuje tych zabezpieczeń więc Ci nie pomogę)

Wpisz nazwę domeny w google np: "www.mojastrona.pl" i jak podstrony wyprzedzą w serpach stronę główną to raczej masz filtr

To normalne że strona wypada z dnia na dzień i zaskakuje tym samym swojego właściciela ;) co najdziwniejsze często tak samo wraca zaskakując jeszcze mocniej ;)

Dziwne stosowałem zasadę dziennie +- 3 do 10 katalogów , dzień w dzień likowałem + do tego jeszcze fora itd. Różnicowałem frazy - unikalne arty itd. Jedna rzecz jakiej nie robiłem to te same słowa kluczowe dawałem, lub mieszałem słowa kluczowe. Likowałem tylko do strony głównej prawie ( ale jeśli chodzi o katalogi), np. z for już likowałem na podstrony. Ale katalogi przeważały w ostatnim czasie, bo się na pozycje to ładnie przekładało.

A czy za back linki do katalogów można dostać filtr ? Bo to też miałem . Około 30 linków zwrotnych do różnych katalogów na jednej pod stronie. Ale zablokowałem robotom możliwość indeksowania tej podstrony z linkami zwrotnymi do katalogów. Mimo to jakoś się zaindeksowało wredne (chyba za późno dałem wpis) .

W każdym z katalogów dodawałem wpisy z podobnymi frazami, ale zawsze unikalne artykuły pisałem. Nie dodawałem do się śmieciowatych katalogów i do tych zbanowanych.

Dodałem się kilka razy do płatnych katalogów około 10 razy.

Korzystałem jeszcze z monitoringu pozycji kilka razy . Ale zawsze potem IP zmieniałem dla zasady. Codziennie czyszczę ciasteczka. Co jeszcze ?

Tle chyba - ze wszystkiego się wyspowiadałem więc poproszę o rozgrzeszenie.

No i dziwne jest to, że podstrony stoją lepiej na te zapytania frazy niż strona główna.

Storna odwiedzana jest z około 2000 lokalizacji w miesiącu. Są frazy na , które nadal jestem w TOP 10. Ale te ważne przepadły. :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności