Skocz do zawartości

Spadek w google o 50 miejsc

tomekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio zanotowałem poważny spadek w Google dla 3 fraz, pod którymi pozycjonuje mój serwis.

Strona ma ponad rok, nigdy nie było takich wahań, a tu nagle taki spadek.

Strona pozycjonowana w systemie e-weblink.com, jak dotąd notowałem wzrost pod moimi frazami.

Dokładnie chodzi o:

- wyszukiwarka mp3 (5) - 58

- darmowa wyszukiwarka mp3 (3) - 47

- darmowe mp3 (10) - 59

W nawiasie dawna pozycja, po aktualna.

Jest to może okres przejściowy lub może Google coś sobie wymyśliło?

Z góry dziękuje za pomoc w wyjaśnieniu mojego problemu,

Pozdrawiam.

powoli do przodu

Właśnie pkt w ogóle nie kupowałem, zacząłem od 2-3 tys od wartości strony, a teraz już samo podrosło do 50 tys, więc z przedobrzeniem nie mogło być nic związane.

Filtr w Google polega na spadku danej frazy czy ogólnie zbanowania? Mi wydaje się, że to drugie.

powoli do przodu

Na spadku danej frazy, danych fraz :P.

Od ilu dni strona utrzymuję się na tych pozycjach? Poczekaj, może to zawirowania.

Od 2 listopada, czyli 3 dzień. Spadek oglądalności o 1/3 ;) teraz widać ile osób pamięta stronę hehe :)

Ale jednak wolę jak wchodzili wszyscy.

powoli do przodu

U mnie to samo, pozycjonowałem stronę, na dwie frazy, wszystko było ok. Na początku obydwie były ok 250 miejsca. Po miesiącu byłem na pierwszej stronie, z czego jedna fraza miała 5 miejsce. Pozycja utrzymywała się przez 2 tygodnie, aż tu dzisiaj jedna 21, a druga 43...

I ciekawe co jest powodem, cały czas robiłem to samo, delikatne 1,5k pkt weblink na domenę, precle po 3 dziennie na frazę, wszystkie unikalne i podpięte pod SWL, umieszczane na kilkunastu różnych IP no i wykupione kilkanaście stałych linków w innych serwisach związanych tematycznie...

W ogóle to po tym Update'cie ostatnim wydaje mi się, że "coś" się grubo pozmieniało :P

U mnie to samo, pozycjonowałem stronę, na dwie frazy, wszystko było ok. Na początku obydwie były ok 250 miejsca. Po miesiącu byłem na pierwszej stronie, z czego jedna fraza miała 5 miejsce. Pozycja utrzymywała się przez 2 tygodnie, aż tu dzisiaj jedna 21, a druga 43...

I ciekawe co jest powodem, cały czas robiłem to samo, delikatne 1,5k pkt weblink na domenę, precle po 3 dziennie na frazę, wszystkie unikalne i podpięte pod SWL, umieszczane na kilkunastu różnych IP no i wykupione kilkanaście stałych linków w innych serwisach związanych tematycznie...

W ogóle to po tym Update'cie ostatnim wydaje mi się, że "coś" się grubo pozmieniało :D

Z tym to u mnie kilka miesięcy. Dziwi mnie tylko, że właśnie moja strona tak wypadła, a inne stoją w miejscu.

powoli do przodu

W ogóle to po tym Update'cie ostatnim wydaje mi się, że "coś" się grubo pozmieniało :D

Z tym to u mnie kilka miesięcy. Dziwi mnie tylko, że właśnie moja strona tak wypadła, a inne stoją w miejscu.

powoli do przodu

Ponawiam temat.

Jednak myślę, że nie jest to tymczasowe zawirowanie.

Do dzisiaj strona utrzymuje się na odległych pozycjach:

wyszukiwarka mp3(52), darmowa wyszukiwarka mp3(44), darmowe mp3(60)

Jak myślicie, od nowa muszę pozycjonować ? Coś mogło mieć wpływ na tak dynamiczny spadek strony?

powoli do przodu

Ja mam taki przypadek ze strona (nowa bo z końca września) poszybowała na 3 frazy na miejsca odpowiednio 1, 3, 5 po tym jak dodałem na swoje zaplecze 10 linków do niej, po tygodniu spadła o 20 - 50 pozycji i tak już siedzi sobie 3 tyg. Albo tj kara od googla albo strona spadła tam gdzie jej miejsce...

Ja mam taki przypadek ze strona (nowa bo z końca września) poszybowała na 3 frazy na miejsca odpowiednio 1, 3, 5 po tym jak dodałem na swoje zaplecze 10 linków do niej, po tygodniu spadła o 20 - 50 pozycji i tak już siedzi sobie 3 tyg. Albo tj kara od googla albo strona spadła tam gdzie jej miejsce...

Jak już pisałem, nie jest to nowa strona, w sieci jest już ponad rok, a jej pozycja była stała..

powoli do przodu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności