Skocz do zawartości

Problem z przekierowaniem DNS

sz3lo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dziwny problem. Niedawno przeniosłem stronę na nowy hosting, zmieniłem DNSy, wszystko działa poprawnie. Było to dwa tygodnie temu.

Jest natomiast trzech lub czterech użytkowników, którym strona czasami nie działa i przekierowuje na stary hosting. Cały czas, przez dwa tygodnie.

Wszyscy oni są użytkownikami neostrady.

Z tego co udało mi się dowiedzieć problemy powoduje zapasowy serwer dns neostrady, który się jeszcze nie odświeżył. Co można zrobić z tym problemem?

Zaznaczam że nie dotyczy to wszystkich użytkowników neostrady, według analytics na stronie jest 21% ruchu przez neo. Dotyczy to więc małego procenta użytkowników, którym strona raz działa, raz nie.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Tez tak kiedyś miałem, że po ponad tygodniu nadal czasem się stare DNSy jak by wczytywały u niektórych.

Po prostu trzeba czekać - przynajmniej ja tak zrobiłem - inne rozwiązanie to by dodali sobie IP serwisów na sztywno, ale to sie mija z celem.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ja robiłem tak, że zmieniałem jeszcze raz na stary serwer, a po dniu znowu na aktualny, taki reset :D pomagało :)

Taki manewr niestety odpada, bo to by się wiązało z kolejną przerwą w działaniu, tym razem dla wszystkich.

Szukam jakiegoś kontaktu technicznego do tp. Może to coś pomoże. Gdzie napisać w tej sprawie?

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Ja tez mialem taki problem tylko nieco gorszy - akurat padlo na to, ze wszyscy widzieli strone na nowych dns, a ja jako admin caly czas na starych i nic nie moglem zrobic !!! wtedy mialem neta w lokalnej kablowce. Pomoglo przeniesienie strony na jeszcze inny serwer i pozniej powrocenie na ten wlasciwy.

W TP to pewno nic nie zdzialasz, bo tam gdzie sie bedziesz mogl dodzwonic to nie beda wiedzieli co to DNS, a jak Cie polacza z kims kto sie zna na rzeczy to pewno i tak mu sie nie bedzie chcialo nic zrobic !!!

TP to taka firma, ze np. obecnie po przeprowadzce czekalem 1,5mc na podpiecie telefonu i neostrady i jeszcze musialem dac lapowke monterowi, bo nie chcial mi kabla pociagnac, ze niby nie ma mozliwosci technicznych. Jak dostal 150zl to sie nagle mozliwosci znalazly... Porazka...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ja mam problem z DNS'ami ale trochę innego rodzaju. Od ok. miesiąca wchodząc na różne strony (w tym forum PiO), przeglądarka FF często wyświetla błąd "Oj! Ten link wygląda na uszkodzony. Błąd DNS — nie można znaleźć serwera". Nieraz, dopiero po kilku odświeżeniach strona się załaduje :/ Ten problem pojawia się również na innych przeglądarkach: IE, Chrome. Wyczyszczenie cache'u DNS (ipconfig /flushdns) również nie pomaga.

Możecie mi wyjaśnić w czym jest problem? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności