Skocz do zawartości

Dziwna sytuacja z domeną

adamswawa

Rekomendowane odpowiedzi

konkretnie:

Producent X ma sklep (dostępny tylko dla osób z branży) adres: sklep.X.pl , czy ma jakikolwiek wpływ jeżeli mając umowę na sprzedaż produktów tego producenta wykupie domene www.sklepX.pl (różnica jest w kropce ich subdomeny do mojej domeny) - chodzi mi o względy głównie pozycjonerskie - czy ktoś przerabiał taką sytuację?

Wszelkie uwagi na temat takiej sytuacji mile widziane

pozdrawiam

To są dwie różne domeny i żadna z nich nie ma wpływu na drugą, o ile różnią się contentem.

Przenoszę do początkujących i zapraszam do czytania przklejonych tematów.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

To są dwie różne domeny i żadna z nich nie ma wpływu na drugą, o ile różnią się contentem.

Przenoszę do początkujących i zapraszam do czytania przklejonych tematów.

one się praktycznie nie różnią zawartością - tyle że strona producenta jest dla dystrybutorów i osób z branży a strona moja dla odbiorców ostatecznych - dokładniej sklep

pzdr

zmień opisy produktów żeby były unikalne, ale najlepiej to przejrzyj forum zapewniam Cie, że znajdziesz odpowiedzi

podobnej sytuacji nie znalazłem, istotną informacją jest dla mnie jaki ma to wpływ na pozycjonowanie i popularność sklepu. Co do zmiany opisów to wystarczy że jest jakaś drobna różnica w opisie?

pzdr

łatwo zgadnąć. domena sklepX.pl bedzie mogla miec wiecej odwiedzin niz poddmena ze względu na to, ze ludzie pamiętaja nazwe sklepu (ktory jest w domenie) i z natury wpisują domena.pl (dotyczy to tez np domen globalnych .com)

jesli nazwa sklepu jest brandem zastrzezonym lepiej nei ryzykowac zakupu (aczkowliek mozna i potem odsprzedac z nawiązką :) )

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

łatwo zgadnąć. domena sklepX.pl bedzie mogla miec wiecej odwiedzin niz poddmena ze względu na to, ze ludzie pamiętaja nazwe sklepu (ktory jest w domenie) i z natury wpisują domena.pl (dotyczy to tez np domen globalnych .com)

jesli nazwa sklepu jest brandem zastrzezonym lepiej nei ryzykowac zakupu (aczkowliek mozna i potem odsprzedac z nawiązką :) )

jest to sklep.NAZWAFIRMY.pl natomiast będę miał z nimi umowę/zgodę na używanie loga etc - ich produkty można sprzedawać jedynie mając pewne wykształcenie zawodowe

pzdr

to nei ma problemu ;) wystarczy wyzej/lepiej si ewypozycjonoac :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności