Skocz do zawartości

Google, indeksowanie strony głównej

morphen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moje pytanie może wydać się niektórym dziwne, ale chciałbym się spytać czy to normalne że gdy za każdym razem jak jest google bot u mnie na forum to gdy wejde w liste osób online to bot "Przegląda stronę główną ". I tylko tyle. Co więcej w narzędziach webmasterskich widnieje, iż google zaindeksowało tylko 23 strony.

A z sitemapy dalej odczytuje 0 linków.

U mnie też, kiedy nie spojrzę, to siedzi tylko na głównej, natomiast roboty Yahoo i MSN częściej przyłapuje też na innych podstronach :)

Indeksacja wymaga cierpliwości, szczególnie jeśli to nowa strona na młodej domenie.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Indeksacja forum (według moich obserwacji) trwa nieco dłużej niż zwykłej strony WWW.

Jednak można przypieszyć ten proces linkując na stronie głównej do sitemap'y forum. Googlebot jest trochę "upośledzony" w stosunku do botów innych wyszukiwarek, dlatego należy mu pomóc w odnalezieniu niektórych podstron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności