Skocz do zawartości

Nie widac tła w jednym divie

foxhunt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam stronę na której główne tło czyli body jest ustawione jako obrazek z brązem. Czyli krótko mówiąc całą stronę mam brązową - OK.

Następnie stworzyłem pierwszego diva ( 100 % szerokości i tez mu dalem od tak 100% dlugosci ). Ów div tez ma ustawione tło, ale tylko taki jasno brązowy pasek. I ustawiłem powtarzanie tylko w poziomie. Chodzi o to zebym uzyskal efekt taki ze u gory strony biegnie od lewej do prawej krawedzi przegladarki jasniejszy pasek. Jakos nie mam pomyslu jak to zrobic inaczej.

Nastepnie stworzylem drugiego diva, nazwalem go kontener, dalem mu marginesy lewy i prawy auto i ladnie sie wysrodkowal.

Nastepnie stworzylem kolejnego diva ktorego wrzucilem do konteneru i tam wstawilem jakiegos jpga jako TOP strony. No ale to juz nie istotne chyba.

W czym jest problem?

Tło strony (brazowe) w body wyswietla sie ladnie. Mam wszystko brązowe jak byc powinno.

Jpg w divie w kontenerze jako TOP strony tez ladnie sie wyswietla.

Natomiast ten pierwszy div, ktory ma szerokosc 100% z tym jasnym paskiem ktory chcialem zeby szedl od lewej do prawej to sie nei wyswietla. To znaczy w Dreamweaverze widze to tlo, jest jak nalezy, ale gdy sprawdzam w FF 3,5 operze 10 czy IE 6.0 to owe tlo z diva 100% szerokosci sie nie wyswietla.

Help... najgorsze jest to ze ja tego nie rozumiem. Dlaczego to sie nie wyświetla?

Jesli chodzi o kod CSSa to wyglada to tak:

body {
margin-left: 0px;
margin-top: 0px;
margin-right: 0px;
margin-bottom: 0px;
background-image: url(tlo_main.jpg);
background-repeat: repeat;
overflow: hidden;
}
.100p {
width: 100%;
height: 380px;
margin: 0px;
padding: 0px;
background-repeat: repeat-x;
background-position: top;
background-image: url(tlo_top.jpg);
display: block;
overflow: visible;
}
.kontener {
width: 960px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
height: 1000px;
margin-top: 0px;
margin-bottom: 0px;
}
.top_1 {
margin: 0px;
height: 372px;
width: 960px;
}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności