Skocz do zawartości

Opłaty za katalogi i preselle ? czyli poproszę o fakturę

robert-ert

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę to dla mnie dziwne ale mam wrażenie, że mamy tu szarą strefę podatkową.

Ostatnio już 3 razy zetknąłem się z odmową wystawienia faktury za opłatę pobieraną w ramach dodawania strony do katalogu.

Dlaczego ???

Szara strefa ?

Czyżby pobierane opłaty były nieopodatkowane ?

Sprawa brzmi dość zabawnie w obliczu 2,66zł ale mało zabawnie w obliczu słynnej sprawy ukarania rencistki za niewystawienie faktury za 0,60zł za ksero.

Pozdrawiam,

Trochę to dla mnie dziwne ale mam wrażenie, że mamy tu szarą strefę podatkową. Ostatnio już 3 razy zetknąłem się z odmową wystawienia faktury za opłatę pobieraną w ramach dodawania strony do katalogu.Dlaczego ???

Po pierwsze nie każdy ma DG więc nie każdy wystawi Ci fakture a do płatności za wpis nie trzeba DG.

Po drugie masz na myśli SMS czy przelew ? Bo za SMS właściciel katalogu faktury Ci nie wystawi.

Po trzecie jeśli mowa o przelewie to na przykład u mnie fakturke dostaniesz ale zabulisz dodatkowo za koszt jej sporządzenia/wysłania dlatego opłaca się to dopiero wtedy gdy kupujesz duże paczki kodów.

Po czwarte fakt że faktury się nie wystawia nie świadczy wcale że podatek od tej kasy nie jest odprowadzany - poczytaj o przychodach nieewidencjonowanych !!!

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

dokładnie jest jak mowi General. Ksieguje kazda wpłate jako dochod nieudokumentowany i jest cacy :)

Jak ktos chce FV to mowie otwarcie ze np przelew 2 zł + vat plus koszty na wysłanei tej FV papierowo ... proste (chyba, że mu wystarczy PDF)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności