Skocz do zawartości

Pozycja w Bing.com

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem napisać skrypt do sprawdzania pozycji w Bing.com, i napotkałem problem, gdyż skrypt umieszczam na serwerze nie w Polsce i nie mogę sobie poradzić by pobierać wyniki w naszej geolokalizacji... zwraca mi francuskie wyniki...

Próbowałem już za pomocą parametru filt=rf, ale nadal nic, nawet próbowałem łączyć się przez polskie proxy, nadal nic.

Nie szukam gotowego rozwiązania, bo pewnie nie jeden się nad tym męczył i za darmo nie odda, ale o jakąś małą poradę, jak sobie z tym radzicie... oto moje parametry:

$sURLTpl = $DC.'/search?q=%s&go=&form=PORE';
........
$rC = curl_init();  
 curl_setopt($rC, CURLOPT_HEADER, 0);  
 curl_setopt($rC, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);  
 curl_setopt($rC, CURLOPT_PROXY, "[polskie proxy]");
 curl_setopt($rC, CURLOPT_VERBOSE, 1);  
 curl_setopt($rC, CURLOPT_REFERER, 'www.bing.com');  
 curl_setopt($rC, CURLOPT_URL, sprintf($sURLTpl, urlencode($anchor)));

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Sprawdzałeś wysyłając dodatkowe nagłówki żądania HTTP Accept-Language

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Próbowałem w ten sposób:

$ch = curl_init('https://www.bing.com/search?q=fraza&go=&form=QBLH&filt=rf');
$headers = array('Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3',
			 'Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7');
curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);

... niestety nadal nie zwraca tego samego, dzięki temu udało się zmienić jeżyk strony, ale bez parametru filt , zwraca wyniki francuskie, ustawiając filt na Tylko z następującego kraju: Polska są to inne wyniki :/

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Faktycznie ciężki orzech do zgryzienia ;) ich pomoc https://help.live.com/ szukana IP nie okazała sie zbyt pomocna, a właściwie wcale.

Jedyne co musi zadziałać to wejście po przez anonimowe [nie transparentne] proxy z polskim IP, lub serwer z polskim IP ewentualnie php proxy na polskim IP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie osłabiaj mnie :wacko:

@michalk to działa, i nie ma co testować, ale chyba nie w tym rzecz.

@Mion, tak ale zdobycie polskie prozy high anonymous to też nie takie proste... chyba, ze jakieś płatne itp.

Więc jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi, to wrzucić sprawdzanie na polskie IP i zaciągać sobie te dane do skryptu monitorującego.

Tylko tutaj pojawia się kolejny problem, ponieważ przysyłając dane metodą GET jest problem z ogonkami,

przykład, wyszukując frazę środowisko dostajemy adres:

https://www.bing.com/search?q=środowisko&go=&form=QBRE&filt=all

a wpisując ten adres ręcznie dostajemy:

https://www.bing.com/search?q=%C5%9Brodowisko&go=&form=QBRE&filt=all

..a z tym bing ma już problem.

Mar.

Zgadza się. Przy wywołaniu zdalnym możesz zakodować frazę w baze64 i ją przesłać w żadaniu GET, a w skrypcie php proxy odkodować przed zapytaniem do binga :wacko:

Dzięki, za pomoc... póki co działa tak jak chciałem.

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności