Skocz do zawartości

Yahoo.tel zmienia własciciela...

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Domena Yahoo.tel została odebrana obecnemu właścicielowi Davidowi Blanco i przekazana decyzją National Arbitration Forum spółce Yahoo.

Jest to kolejne niekorzystne rozstrzygnięcie dla "domeniarzy" , gdzie główną role grają domeny .tel.

Dziwić może jedynie fakt, że P. David Blanco nie odniósł się do postawionych mu zarzutów o rejestrację domeny Yahoo.tel w złej wierze. Możliwe, że p. Blanco uznał sprawę za przegraną i odpuścił swoją domenę gigantowi.

Zastanawiać może również fakt, dlaczego Yahoo nie zarejestrowało swojej "telki" w fazie  sunrise.
Oszczędzając tym samym tysiące dolarów na procedurze odzyskania domeny.

Po tak głośnych arbitrażach dotyczących tego nowego rozszerzenia wnioskować można, że popularność domeny tel stale rośnie. I stanie się ona wkrótce "flagową" domeną każdej większej firmy.

Co o tym myśłicie ??

Według mnie to absurt...Kupic sobie domene z nazwą jakiejs znanej firmy a pozniej odbiorą ci ja drogą sądową zamiast odkupic...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Pojedynczy człowiek w starciu z ogromną korporacją mającą środki na dobrych prawników może jedno: poddać się.

Stwierdził, że nie opłaca mu się dalsza walka o domenę, że to nie na jego zdrowie i nie na jego portfel.

Hm. leta przesada. To co ? idąc tym torem jak ktoś ma firmę o nazwie nieruchomości może odbrać mi domenę o tej nazwie ?

Bzdura. Ja bym się sądził. Alle to już inna kwestia.

Zawsze walczę.

Wygrałem sprawę z TP o rekalmację całego roku abonamentu.

Wygrałem sprawę z firmą MTS o laptopa.

i kilka innych.

Tak więc można wygrać z każdym.

Poczytać przepisy i żadna pauga nie jest potrzebna.

Firma moze odebrac domene jesli jest ona jej nazwa, ale niekoniecznie jezeli jest ona rowniez slowem uzywanym w jednym z jezykow. Na przyklad domena hagie.pl moze zostac odebrana przez firme hagie bez zadnych problemow a domena truskawki.pl przez firme truskawki juz nie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności