Skocz do zawartości

Liczba wyświetlen a kwota za 1 klik

pbupbu

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie raczej do dzialu dla poczatkujacych, otoz czy duzo wyswietlen reklamy (przy niskiej klikalnasci) ma jakis wplyw na to ile wynosi stawka za 1 klikniecie ?

Pytam poniewaz martwią mnie niskie stawki za klikanie w reklamy, dla przykladu dzis 19 klikniec a na koncie 0.21$ to chyba troszke za malo?

Pytanie raczej do dzialu dla poczatkujacych, otoz czy duzo wyswietlen reklamy (przy niskiej klikalnasci) ma jakis wplyw na to ile wynosi stawka za 1 klikniecie ?

Nie wydaje mi się, ale może się mylę. Stawka za kliknięcie jest ustalana indywidualnie dlatego raczej wyświetlenia nie mają na nią wpływu.

Widocznie wybrałeś sobie słabo płatną branżę.

• 2 tygodnie później...

Opisywałem kiedyś na forum własne wrażenia, że kiedy ograniczyłem liczbę wyświetleń reklamy, to nie tylko wzrósł CTR, ale również wzrosły stawki.

To było ze 2 lata temu, a później już się temu nie przyglądałem.

Skorzystam z okazji i pochwalę się, że miałem dziś rekordowy jeden klik za 2,52EUR, czyli ponad 10 zł, czego nam wszystkim życzę :P

Skorzystam z okazji i pochwalę się, że miałem dziś rekordowy jeden klik za 2,52EUR, czyli ponad 10 zł, czego nam wszystkim życzę :)

Zauważ że dane w panelu administracyjnym i raportach nie są aktualizowane na bieżąco. Czasem wyraźnie zauważalne jest że liczbę wyświetleń liczbę kliknięć i zarobki nie aktualizują jednocześnie... Co potwierdza wiele osób choćby na tym forum pisząc że ma xx kliknięć i tylko 0.01$.

Sam kiedyś miałem przypadek 0 kliknięć, 0 wyświetleń, 0.03$ :)

A ja wam powiem że dokładnie obserwowałem ten program. Im więcej osób ogląda stronę a mniej klika tym stawka się zmiesza. Widziałem jak się malała kwota zarabiania a nie tylko naliczania.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności