Skocz do zawartości

Przekierowanie tymaczasowe

michalk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pewną sytuację w Google którą chciałbym nieco wykorzystać. Przed zrobieniem odpowiednich serwisów zawsze zaczynam pozycjonowanie strony. Na frazę 'abc' będę robił dwa serwisy. domena.pl jest już na top 10 a domena2.pl(ważniejsza, której serwis właśnie jest tworzony) jest na pozycji 22. Tematyka stron jest identyczna, więc chciałbym już wykorzystać traffic z domena.pl dla domena2.pl. Czy da się zrobić takie przekierowanie, żeby google dalej trzymało domena.pl w serpach?

Już mówię, że nie chodzi mi o 301, bo wtedy domena.pl wyleci mi z serpów i nawet jeśli to podbije domena2.pl to nie jest efekt który chce uzyskać.

• 2 lata później...

Ideowo przekierowanie mówi, że to czego szukasz jest gdzie indziej - w każdym razie nie tutaj. Czyli skoro nie ma tutaj, to wylatuje z serpów. Nie ma znaczenia czy 301 czy 307. Jedyna różnica jest taka, że przy 307 klient (bot, browser) może dalej szukać treści pod tym adresem (ergo - nie usuwać go na stałe). Tyle teorii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności