Skocz do zawartości

Z: Katalog Dobrych Stron

jun_dymek

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wyczytałem na stronie seoszablonów (chyba stąd pochodzi skórka) płatne szablony posiadają kilka linków do stron twórców templatek: "4. Nie wolno usuwać linków do naszych stron, które są umieszczone w templatce.

5. Linki są umieszczone w zależności od skórki – w stopce lub dziale Polecamy.

6. Ilość linków – 2 lub 3.". Jak dla mnie to jest to totalne przegięcie. Wolałbym już wyższą cenę za sam szablon, ale bez tych wymuszonych linków.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Jaki to ma związek z tym topickiem ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak dla mnie to jest to totalne przegięcie. Wolałbym już wyższą cenę za sam szablon, ale bez tych wymuszonych linków.

To zagadaj z autorami tych skórek i na pewno się dogadacie ;)

Jak dla mnie 2-3 linki za darmowy i elegancki szablon to nie jest dużo.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jak dla mnie 2-3 linki za darmowy i elegancki szablon to nie jest dużo.

Jeśli te szablony są darmowe to ok. Niestety oferta na stronie seoszablony jest trochę niejasna. Są trzy wersje szablonów: podstawowe, darmowe, premium (płatne i wg informacji na stronie tu też nie można usunąć linków). Przy samych szablonach nie ma informacji, do której grupy należą. Nie ma też podanych cen szablonów (chyba, że coś przeoczyłem).

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

W rozwoju, [ale daleko do tyłu] to są niektóre osoby czepiające sie do linków w stopce przedmiotowego katalogu ;)

Ale malkontenci zawsze sie znajdują...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W rozwoju, [ale daleko do tyłu] to są niektóre osoby czepiające sie do linków w stopce przedmiotowego katalogu ;)

Ale malkontenci zawsze sie znajdują...

Skoro zostałem wywołany do tablicy bo się poczuwam :P to odpowiem

1. Zadałem tylko pytanie czy ktoś zwrocił na to uwagę i zrobiło się wielkei HALO

2. za linki w stopce, nietematyczne "zyczliwi" wspierają nas za naszą cięzką pracę za co sa filtry (vide patrz forum G dla webmasterów i szaleństwa paru osóB) - link do sklepu kolegi M. jest tematyczny - zwłaszcza z katalogu :P - a powinno być "nofollow". takie linki sa traktowane rpzez G jako platne :P ze mnąmożecie w tej kwestii dyskutowac - z G się nie da :)

3. reasumując - wczesniej czy poźniej kat dostanie fitlra za BLki nietematyczne

i ja jestem malkontentem ? Ja wam wskazuje co jest źle z punktu widzenia zarowno sprzedajacego jak i kupujacego.

Proponuje wydzielić nasze dywagacje z tematu jeśli moderator tak uwazą i zrobić z tego oddzielną dyskusję.

edit: co do rozwoju pominę te kwestięmilczeniem bo mogłbym napisać zdanie ktore mogloby bardzo zaboleć obie strony a nei chce urazić kolegi M. z ktorym doskonale mi się wspołpracuje

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Co to znaczy link "2. za linki w stopce, nietematyczne "zyczliwi" wspierają nas za naszą cięzką pracę za co sa filtry" w kontekście katalogu stron który zawiera setki linków do stron o różnej tematyce ....

Sorki za "W rozwoju, [ale daleko do tyłu]", :P ale od rana jestem naładowany jak akumulator ... muszę wypić melisę ;):)

Projekt jest w fazie testów i rozwoju.

3. reasumując - wczesniej czy poźniej kat dostanie fitlra za BLki nietematyczne

Trochę bym dyskutował.

Co oznacza tematyczne lub nie, kto i jak to ocenia?

Samo wychodzenie linka ze strony (obojętne z jakim atrybutem) nie jest podstawą do filtrowania strony - wychodząc z tego założenia trzeba by zafiltrować 95 procent sieci.

Na to aby otrzymać bana lub filtra czy inne paskudztwo wpływa raczej coś więcej niż kilka linków ze strony.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Poza tym dlaczego nie można linkować do stron które uważamy za wartościowe w tym wypadku sklepów online ze zlewozmywakami zawłaszcz z katalogu który zawiera setki linków wychodzących do wszelakiego rodzaju stron ? Jeśli już mowa w takim tonie to bana musiały by dostać też inne serwisy z przedmiotowymi linkami które jednak mają się całkiem dobrze i tak zostanie.

Gdyby linkowanie miało być na zasadach 1 - do- 1 czyli tylko w ramach jednego tematu internet przestał by istnieć, bo nie miał by racji rozwoju. Ale to już kwestia na całkiem inny topic....

Dla mnie EOT (z różnych przyczyn).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale podyskutujmy, od tego jest forum ;)

https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=35769

https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=66356

Który punkt łamię?

Zamieszczanie linków, których celem jest manipulowanie rankingiem PageRank - nie

Zamieszczanie linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic" sieci - nie

Nadmierne stosowanie programów dwustronnej wymiany linków lub nadmierna wymiana linków (,,Zamieść link do mnie, a ja zamieszczę do Ciebie") - nie

Kupowanie lub sprzedawanie linków z rankingu PageRank - nie

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności