Skocz do zawartości

Spadek na wszystkie frazy po dodaniu treści

Marmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie - dodałem do jednego z serwisów (mocnego) drugie tyle treści (ponad 5k nowych podstron, 2kk znaków tekstu, 30k zdjęć, łącznie doszło ponad 1GB danych - oczywiście wszystko jak najbardziej ściśle tematyczne - nie było możliwości wrzucić tego "na raty", ponieważ podpisałem umowę z firmą, której całą ofertę dołożyłem do portalu). 2 dni później poleciałem po dokładnie wszystkich frazach o 3-10 pozycji w dół - teoretycznie kierunek zmian pozycji fraz powinien być dokładnie odwrotny...

Czy to normalne zjawisko i jak bot przemieli ten cały nowy site, to wrócę na dawne pozycje, czy przegiąłem z tą jednorazową implementacją tak dużej ilości nowej treści?

Może to też być zbieg okoliczności, trudno powiedzieć. Jest to dość dziwna sytuacja, ale żeby wyciągać jakieś wnioski musisz zdecydowanie poczekać, może samo wróci. Jeżeli są to jakieś frazy niepodlinkowane to takie wahania są normalne.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności