Skocz do zawartości

Wykorzystywanie śledzika na kase ;]

beybe

Rekomendowane odpowiedzi

Co do naszej klasy... ;)

Zauważyłem że powstało już kilka stron spamujących śledzika ;]

Strony te posiadają w swojej strukturze linki, które po kliknięciu wstawiają do śledzika adres tej strony...

Przykłady które pojawiły się u mnie na nk od naiwnych ludzi: ;)

https://śiedzik.pl/usun

https://1darmowe-doladowanie.pl/tx

https://koniec-naszej-klasy.pl/

Znalazło by się więcej ale nie chce mi się szukać tych pierdół ;)

Nie pytam z tego względu że poczułem się oszukany ;) Bo nawet w to nie klikałem, z ciekawości wchodziłem żeby sprawdzić stronkę, pytam dlatego, żeby dowiedzieć się czy jest to legalne, bo jakby nie patrząc to wykorzystują znaki firmowe nk... mam rację? Czy może jednak ich działalność jest zgodna z prawem i regulaminami?

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Właśnie dzisiaj również rzuciło mi się to w oczy.

Gdzie np. na stronach z drugiego i trzeciego linku są wykorzystywane znaki firmowe nk?

Moim zdaniem jedyna niezgodność z regulaminem może dotyczyć regulaminu Adsense'a - w przypadku strony z drugiego linku zdecydowana większość kliknięć musi być przypadkowa i CTR jest zapewne podejrzanie wysoki.

Btw. niezły pomysł miał ten, kto stworzył pierwszą tego typu stronę.

... pytam dlatego, żeby dowiedzieć się czy jest to legalne, bo jakby nie patrząc to wykorzystują znaki firmowe nk... mam rację? Czy może jednak ich działalność jest zgodna z prawem i regulaminami?
Na pewno nie jest to etyczne - wykorzystywanie czyjejś niewiedzy ... ale ... nie narusza / wykorzystuje znaku firmowego nasza-klasa.pl bo z niego nie korzysta - korzysta ze śledzika, który nie jest zastrzeżonym w Urzędzie Patentowym znakiem firmowym :)

Pozdrawiam :)

komunikator czy czat

Powiedziałbym, że ani jedno, ani drugie... To bardziej system sms, zostawiasz wiadomość i widzisz to co inni napisali, niekoniecznie piszesz i odpowiadasz na bieżąco :) (aczkolwiek jeszcze tego nie używałem - są lepsze metody komunikacji)

Spółki | Prawo | Sąd

Jest to wg. mnie jak najbardziej nielegalne. Celowo, za plecami wlasciciela konta "włamują" się do niego wykorzystując niewiedzę/lukę i wykorzystują jego prywatne konto do swoich celów (reklama tego url'a). Włamania to nie tylko dużo matrixowych cyferek, ale też właśnie takie sytuacje kiedy powoduje się, że userowi dzieje się z kontem coś czego nie chce.

NK udostępniło opcje dla pseudo 'marketingowców' jak patrzę na te wszystkie zlecenia na ZPN dot. marketingu jakiejś strony i oferty ludzi typu "kompleksowe usługi z zakresu reklamy i marketingu na portalu społecznościowym nasza-klasa" to jednocześnie chce mi się śmiać i płakać z tego, że ludzie na to idą.

spro.jpg

Śledzik to połączenie shoutboxa z grą turową ... ktoś napisze pierwszego posta a później wszyscy "znajomi" (łącznie z autorem) mogą dodawać komentarz (kolejne podposty) ... mniej więcej tak to działa :P

Na moje to bliżej temu do klonu Twittera aniżeli do shoutboksa. Ale to może ja się nie znam :P

Mi to raczej kojarzy się z blipem. A co do legalności spamowania na śledziku to nie wiem dokładnie, ale znajomi często spamują linkami do gier internetowych z ich refem i to od dłuższego czasu działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności