Skocz do zawartości

Czy to może być ban - dziwna sprawa.

hmyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Strona jest wypozycjonowana na 2 hasła od ponad 2 lat, ale nie jest zaindeksowana przez google.

Strona wyświetla się w wynikach, jest zawsze pierwsza.

Na stronie głównej wypisałem w taki sposób tytuły produktów naszego wydawnictwa

<table>
<tr><td><a href="strona..."><strong> keyword  keyword opis </strong> </a></td></tr>
<tr><td><a href="strona..."><strong> keyword  keyword opis </strong> </a></td></tr>
</table>

cos tam cos tam
<table>
</table>

gdzie opis to koniec tytułu.

czy takie coś mogło spowodować bana? Specjalnie w tekstach strony unikałem keywordów. Nie mam innej możliwości jak podanie całego tytułu. Co gorsza tych tytułów będzie coraz więcej

Strona ma niby 100 odwiedzin dziennie, ale nie jest zaindeksowana.

Oczywiście to co wypisałem na stronie głównej jest od jej samego początku, jedynie co to dochodzą nowe tytuły.

Pozdrawiam,

hmyk

Ban to nic innego jak usunięcie z indeksu ... a jeżeli strony nigdy tam nie było to nie ma mowy o banie :P Swoją drogą jeżeli nie ma jej w indeksie to nie powinno jej być w wynikach naturalnych ... co innego usługi Google - AdWords czy Centrum Firm Lokalnych :)

Warto by było się temu bliżej przyjrzeć ... ale do tego potrzebny jest adres strony ... ewentualnie hasło na które jest TOP1 :)

Pozdrawiam :)

Dzięki za zainteresowanie.

Właśnie nie mogę skojarzyć, czy ta strona kiedykolwiek dostała się do indeksu. Prowadzę 3 inne domeny i one w indeksie są. No ale przez 2 lata, aby się strona nie dostała do indeksu to trochę dziwne. Oczywiście dodawałem ją do indeksu poprzez formularz google.

Czy to jest dozwolone na tym forum, aby mógł podać link ostatecznie keyword do strony?

Śmiało ... podaj ten link :) Gdyby podawanie adresu strony było zabronione to w większości tematów na forum poruszalibyśmy się na ślepo ... a odpowiedzi nie raz byłyby oparte na wróżeniu z fusów :)

No chyba, że strona którą posiadasz łamie polskie prawo ... wtedy mogą być zastrzeżenia :P

keyword to "video kurs" :)

hmm ostatnio zauważyłem w "narzędziach dla webmasterów", że miałem jeden błąd w sitemap.xml, bo dodałem nową podstronę i zapomniałem zrobić aktualizację sitemap, ostatnio to poprawiłem, ale to chyba nie wyrzuciło by wszystkich stron z indeksu :P

ło matko jestem na tyle głupi, że wpisywałem:

"site:www.videokurs.pl", zamiast "site:videokurs.pl".

dla innych domen działało mi zawsze z przedrostkiem "www". :)

Wielkie dzięki za rozwianie wątpliwości :-)

A tak swoją drogą to jak będę tak dalej dodawał te tytuły to myślisz, że może to zaszkodzić? :P

Pozdrawiam serdecznie,

hmyk

Jak nie zaszkodziło przez 2 lata to nie powinno zaszkodzić i teraz :) ... poza tym nie można mieć nawet złudzeń co do tego w jakim celu to robisz i nigdzie nie łamiesz regulaminu Google :P

Ale jak to w życiu ... jedyną niezmienną regułą jest to że wszystko się zmienia ... więc kiedyś może przy zmianie algorytmu czy z powodu błędu bota ... ale na to już wpływu nie masz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności