Skocz do zawartości

Nie mam rss, czy warto pingować?

matjab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zachęcić GoogleBota do częstszych odwiedzin an mojej stronie, ponieważ ciągle ma zaindeksowaną starą wersje strony, która była jeszcze w budowie (z treścią Lorem Ipsum :) ). Czytałem, że najlepszym sposobem jest pingowanie, jednak w postach pojawiających się w dyskusjach na ten temat pojawiły się wypowiedzi, że powinno się zadbać o RSS.

Mówiąc krótko: chciałbym skorzystać z pingowania, ale nie mam jeszcze RSS-ów w swoim serwisie. Zaglądałem też na stronę pingomatic.com i tam link do rss jest wpisem opcjonalnym w formularzu...

Co mówicie...

Z góry dzięki

RSS to opcja extra. Pamiętaj, że same pingowanie MOŻE dać jakiś efekt ale nie musi, a jak da to nie musi on być długotrwały (zazwyczaj takie strony są za jakiś czas wyindeksowane jeżeli ich się nie podlinkuje). Najlepsze efekty daje podlinkowanie strony. Jeżeli nie możesz dać parę pts. w jakimś SWL to dodaj do 10 dobrych katalogów i powinno złapać.

spro.jpg

[...]dodaj do katalogów, przez to filtra nie złapiesz.

Domyślam się, ale wspomniałeś coś o tym, że strony mogą zostać wyindeksowane, w przypadku słabego podlinkowania, więc jednak ping może mi zaszkodzić.. W prawdzie dopiero zaczynam je pozycjonować, ale nie chciałbym robić 'kroków do tyłu' na tym etapie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności