Skocz do zawartości

kod adsense a Smarty

matjab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem się upewnić.

Czy google nie ma nic przeciwko, żeby kod adsense został opatrzony jakimiś ifami Smarty i wyświetlany na przemian w zależności od wartości jakiejś wewnętrznej zmiennej mojego systemu??

Może jakiś pseudokod, żeby rozjaśnić:

{if $zmienna eq '1'}

<script>google ad1<script>

{elseif $zmienna eq '2'}

<script>google ad2<script>

{else}

<script>google ad3<script>

{/if}

A może można umieszczać kod google w odrępnych szablonach, które będą pożniej za pośrednictwem metody fetch() wrzucane do głównego szablonu??

wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest dla Google bez znaczenia, bo po pierwsze nie ingeruje w ich kod, a po drugie googlebot i tak pobiera efekt finalny, czyli w moim przypadku dokument XHTML i nie interesuje go jak został wygenerowany..

Czy ktoś próbował już tego typu rozwiązań.. Co o tym sądzicie?

Z góry dzięki.

Tak też sądziłem, z resztą ja nie modyfikuje ich kodu przecież..

Poza tym nie są chyba nawet w stanie kontrolować ile jednostek wykorzystuje w swoim systemie (oczywiście na stronie max 3 - i to są w stanie sprawdzić), bo przecież w panelu AdSense można sonie definiować ich do woli, a wykoszystuje się tylko niektóre...

Bo gdyby można było mieć zdefiniowane tylko 3 jednostki w panelu, sprawa by się skomplikowała -_-

W każdym razie chyba się pobawie - pozwoli to lepiej wykorzystać powierzchnie na stronie.

nie jest na 100% bezpieczne, bo niejednemu już pewnie przyszło do głowy:

{if $zalogowany eq '1'}

Kliknij Tutaj

{else}

Linki Sponsorowane

...

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności