Skocz do zawartości

oferty z Allegro

AleksanderPe

Rekomendowane odpowiedzi

Rocky77 a dlaczego Twoim zdaniem cienki ? (pomijając, ze tematyka może Ci nie odpowiadać)

Dodam tylko, że jak pytałam tu i tam za ile przygotowano by dla mnie taki serwis to i tak wychodziły podobne kwoty. Raz jeden ktoś stwierdził, ze zrobiłby taki portal za 1400 zł ale nie wydaje mi się, by była to osoba godna zaufania :) W przypadku skryptu SE jest przynajmniej pewność, że to coś sprawdzonego - można pobrać aktualizacje czy dokupić dodatkowe opcje. Nie chcę bronić stanowiska na "tak" - po prostu głośno się zastanawiam .

filmy online - darmowe seriale online

budowa domów - Warszawa i okolice

studium wykonalności - audyt projektów informatycznych

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

montankaaa

Skrypt kosztuje 250$, jakies tam pewnie dodatki jakies 120$. Wsyatrczy zainstalowac (liczmy ze razem z konfiguracja zejdzie powolutku 4h) i kupic lub zrobic jakas skorke. Razem da sie to domknac (skrypty, grafika, czas pracy) w 3k zł. Tak na moje oko. Jedynie domena jest dosc kuszaca, ale tez nie warta wiecej niz 500-700 zł.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Jeśli chodzi o wycenę to częściowo masz racje - widziałam faktury..

Licencja 250$

Plugin 3x 40$ =120$

czyli jakieś 1.090 zł

ale do tego trzeba doliczyć:

Pełne spolszczenie 300 zł ( profesjonalne) - bo co mi po wersji angielskiej?

Instalacja 100 zł

Grafika minimum 300 zł - no nie oszukujmy się nikt mi tego za darmo nie zrobi :)

Podpięcie sklepu i katalogu..

Do tego dochodzi serwer i domena ...

Pozycjonowanie -to też jest konieczne i kosztuje a pamiętajmy , ze w cenie jest 12 miesięczna umowa na pozycjonowanie. Już przekonałam się na przykładzie drogerii internetowej ile kosztuje ta forma promocji ;) Aaaa i umowa zawiera notkę, że pozycjonujący wprowadzi wytypowane frazy do TOP 10 w ciągu 4 mies a resztę czasu pozycje te będzie utrzymywał.

Nie boję się pracy ale czasem może warto iść na gotowca .. Na stronce już coś jest zrobione a tak ...czeka mnie działanie od podstaw.

Z ciekawostek -widziałam nawet spocik reklamowy tej strony.

za 300zł wątpię żebyś znalazła dobrą grafikę.

Jeśli chodzi o pozycjonowanie to również nie liczyłbym, że firma która się tym zajmuje osiągnie top10 w 4 miesiące a następnie utrzyma pozycje.

Jeśli firma bierze z góry kaskę za 12 miesięcy i gwarantuje że po 4 miesiącach będzie efekt, który utrzyma się przez kolejne 8 miesięcy to słabo to widzę :)

grafik zrobi stronę za 300-500, koder/pocięcie też 300-500 zeta (netto)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czyli koszty, koszty koszty...

Co do pozycjonowania to dobra uwaga - muszę dowiedzieć się jak to jest z płatnością bo mogłoby się okazać, ze masz racje

wszystko zależy od tego jaki masz pomysł na tą stronę.

jeśli sądzisz, że zdołasz zbudować aktywną społeczność "piękniejszych", które same Ci dostarczą kontent do serwisu, codziennie będą wchodzić, logować się i korzystać z dostępnej funkcjonalności i w dodatku będą ich tysiące ;) ... to powodzenia. ten sajt nie ma na to powera. jest po prostu bez żadnej treści, nie ma nic unikalnego. sorry, ale nie jest tak łatwo, że wystarczy stworzyć listę "grup", ponazywać je ("Chirurgia plastyczna - Zabiegi - twarz"....B)) i już tam zaczną ludzie wchodzić i Ci wpisywać bo dałaś im miejsce i bandwith... nie tędy droga, chyba, że chcesz postawić sobie drogie zaplecze do pozycjonowania swojego sklepu czy czego tam.

jeśli sama chcesz budować ciekawą treść, która wspomagana pozycjonowaniem zacznie Ci ściągać ruch, który będzie można zorganizować w społeczność i przełoży się na przychody... to po co Ci coś takiego? Ładujesz się w skrypt, którego nie znasz, który ma mnóstwo ograniczeń. Za miesiąc będziesz chciała dodać link/obrazek/grafikę, w innym miejscu niż zaplanowany moduł i będzie klops. informatycy, programiści etc i kolejne wydatki.

nie wiem jaki masz pomysł - ale wydaje mi się, że powinnaś bliżej przyjrzeć się darmowym cmsom takim jak joomla, wordpress i dodatkom do nich i całą działalność rozpocząć od zbudowania wartościowej treści, która zainteresuje userów. dopiero potem (jeśli będzie potrzeba i będzie odpowiedni volume userów) pomyśleć o dodaniu funkcjonalności takich jak jakieś grupy, dyskusje etc. a zbudowanie na joomli/worpdressie czegoś podobnego (z userami, społecznościami, galeriami etc) to pewnie jakieś dwa dni... korzystając z gotowych komponentów. w dodatku oprawa graficzna za kilka dolców/euro na dużo lepszym i atrakcyjniejszym poziomie.

osobiście mogę tylko powiedzieć, że zapłacić w tym przypadku mógłbym za:

1. ruch

2. unikalny kontent

ani jednego ani drugiego ten sajt nie ma. ewentualną wartością jest domena, ciekawe jak stara?

Jeśli ktoś z Was ma doświadczenie ( a pewnie ma) niech napisze mi jak czasochłonne może być administrowanie taką stroną? ...( obsługa drogerii i katalogu to oczywiście odrębna sprawa)

ile czasu zajmuje administracja taką stroną... no taką jak ta piekniejsze to nic nie zajmuje, po prostu nie ma czym tam administrować bo nic się tam nie dzieje. można by ewentualnie te spamy z dyskusji powywalać :)

a co do pozycjonowania - to jest żaden argument przetargowy. gdyby strona była wypozycjonowana, to rozumiem. a, że ma być może być w top 10 za być może 4 miesiące.... w co zresztą wątpię... (link)

Fajnie, że mogłam przeczytać Wasze opinie - decyzji oczywiście jeszcze nie podjęłam ale wiem już co powinno być decydentem w jej podjęciu . Dziś już muszę uciekać do swoich spraw ale będę tu wracała i z pewnością napiszę o tym na czym stanęło. Wielkie dzięki

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności