Skocz do zawartości

Jak rozpoznac czy strona ma bana lub filtr

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

Ban; jesli do Twojej strony prowadza linki, byla ona zaindexowana i nagle zniknela z google, sprawdz komende site:nazwadomeny.pl Jesli wynikow brak, oznacza to ze strona zostala zbanowana.

Filtr; Jesli Twoja strona znaczaco spadla w wynikach google i ta sytuacja utrzymuje sie dluzszy czas, sprawdz jej pozycje na description i pozycjonwane anchory np: pozycjonowanie www.nazwadomeny.pl Jesli nie ma strony w topie, najprawdopodobniej nalozony zostal filtr

Przydatne tematy:

jak rozpoznac filtr

Temat otwarty, w razie gdyby ktos zechcial szerzej opisac bany/filtry (za co, na jak dlugo, jak z niego wyjsc)

Prosze bez offtopu

• Like 1

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

• 2 tygodnie później...

Chyba warto dodać:

Jak strona jest młoda (mniej niż przynajmniej ten miesiąc) i była w wynikach przez np. tydzień a potem wypadła - w 95% przypadków TO NIE JEST BAN a zwykła, standardowa czkawka w google. Za jakiś czas strona znów, spokojnie wróci do indeksu.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• 2 tygodnie później...

Czy to również dotyczy filtra?

pozdrawiam

Chyba warto dodać:

Jak strona jest młoda (mniej niż przynajmniej ten miesiąc) i była w wynikach przez np. tydzień a potem wypadła - w 95% przypadków TO NIE JEST BAN a zwykła, standardowa czkawka w google. Za jakiś czas strona znów, spokojnie wróci do indeksu.

Moim zdaniem dla strony co ma tydzień nie da się stwierdzić, czy strona ma filtr, czy nie. Po miesiącu, dwóch można zacząć się zastanawiać. Nowa strona jest tak niestabilna pod względem indeksu, pozycji, mocy itd. że nie ma co się nad tym zastanawiać - tylko optymalizować i linkować.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam,

Mam mały problem ze stroną. Dzisiaj strasznie spadły mi wyniki na 3 frazy. 1 top10 i dwie z top30 spadły zupełnie poza pierwszą setkę. jak wpisuje "fraza www.domena.pl" to na pierwszym miejscu jest moja strona ale nie strona główna tylko podstrony. Na inne frazy pozycja nie spadła. Domena ma już ok pół roku. Ostatnio nic z nią nie robiłem prócz katalogowania. Czy to filtr na te 3 frazy? Co robić dalej? linkować czy się wstrzymać ? Jak z tego wyjść? Dzięki za pomoc

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Mam takie pytanie do Was. Prowadzę od miesiąca blog muzyczny. Wszystko idzie ok, ale coś mnie właśnie zaniepokoiło. Na stronce https://www.google.com/webmasters/tools sledze sobie ilość zaindeksowanych stron przez google. Do dziś codziennie liczba zaindeksowanych stron rosła, doszła do ok. 500, a dziś widzę: 'Adresów URL w indeksie sieciowym: 0'.

Czy to jakiś sygnał? Starałem się nie ładować w anchor text zawsze tego samego, linkowałem tego bloga raczej z umiarem, parę katalogów, kilka for, sygnatury etc... Mam nadzieję, że nie oznacza to nadchodzącego bana, filtru, sandboxa... - jakiejkolwiek kary od G.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Top-Tools.pl - sklep internetowy - spawarki transformatorowe MMA, inwertorowe TIG, półautomatyczne MIG, MAG, FCAW, prostowniki akumulatorowe, elektronarzędzia, przyłbice, elektrody

• 2 tygodnie później...

Tak, domena może posiadać bana, jeżeli ktoś z niej wcześniej korzystał (tydzień temu taką kupiłem...) ;)

W takim wypadku najlepszym rozwiązaniem jest napisać do Google z informacją o zaistniałym fakcie i prośbą o odbanowanie.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Od ok miesiąca mam problem z jedną stroną. Stara domena, która ma ponad 8 lat. W zeszłym roku była w top4 na określone anchory. Odpuściłem sobie trochę linkowanie i strona spadła na pozycje 12-16. Niedawno zacząłem ponownie linkować + dołożyłem treść no i zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Na 3 frazy już od miesiąca siedzi na miejscu 11, z tym że są to tematyczne podstrony (na pewno słabiej linkowane), główna wisi gdzieś na 100 miejscu. Co dziwne konkurencja ostro skacze - pozycje 5-15 cały czas się wymieniają. Jak myślicie jest to jakiś dziwny filtr, czy też przypadek. Pytanie co w takiej sytuacji robić?

Edytowane przez ShRon

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zaplecze tematyczne + katalogi i precle. Co ciekawe zaplecze dzięki FSB dogania już główną

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl