Skocz do zawartości

Jak rozpoznac czy strona ma bana lub filtr

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, pytanie - po otrzymaniu w GWT powiadomienia o wykryciu nienaturalnych linków, gdzie wiadomo, że były używane statyczne SWL-e i po usunięciu tych SWL-i oraz zgłoszenia żądania w GWT do ponownego rozpatrzenia pozostaje tylko czekać, czy jeszcze można coś więcej zrobić na plus pod kątem tego co moderator w Google będzie brał pod uwagę?

Ile mniej więcej trzeba czekać na jakiś ruch z ich strony?

Z góry dzięki

W Twoim przypadku standardowa weryfikacja mówi że strona nie ma filtra.

Bo standartowe metoty do można sobie w ()() wsadzić.

Zna ktoś metodę która w tym przypadku pozwoli z całą pewnością stwierdzić że został nałożony filtr ?

Nie ma takiej metody. Ogólnie nagły spadek=99% filtr algorytmiczny

Google w takich przypadkach odpowiada że nie był nakładany filtr, a jednak frazy są w lesie.

Google kłamie.

Reklamy Ceneo - 20gr za każdy klik + 65% prowizji z usługi Kup na Ceneo.

Witam, po ostatnim pingwinie moja strona z TOP3 poleciała do TOP50, na resztę słów poleciała trochę dalej, po wpisaniu: słowo kluczowe https://mojastrona.pl nie pokazuje się główna lub podstrona w TOP10 tylko dalej, czy ktoś może mi powiedzieć czy to jest nałóżony filtr od G ? dodam że pozycjonowanie odbywało się poprzez seokatalogi

• 2 tygodnie później...

Witam, po ostatnim pingwinie moja strona z TOP3 poleciała do TOP50, na resztę słów poleciała trochę dalej, po wpisaniu: słowo kluczowe https://mojastrona.pl nie pokazuje się główna lub podstrona w TOP10 tylko dalej, czy ktoś może mi powiedzieć czy to jest nałóżony filtr od G ? dodam że pozycjonowanie odbywało się poprzez seokatalogi

podobna sytuacja stała sie i u mnie. Wszystkie frazy linkowane wyleciały mi z TOP 10-20i są w okolicach 100 i dalej. Domena jest wiekowa, bo z 2008 roku. Linkowanie ręczne, katalogi, precle, zaplecze - czętotliwość bardzo mała, kilka linków w miesiącu, na różne anchory. O co chodzi?

• 1 miesiąc temu...

Mam taką sytuację: chcę wypozycjonować stronkę na daną frazę i pomimo tego, że mam kilkadziesiąt linków z różnych źródeł, strona nie pojawia się w wynikach googla (sprawdziłem do 300 pozycji, potem google zaczął mnie o dziwne rzeczy pytać, więc odpuściłem) a np. strona która jest aktualnie w TOP10 ma 86 linków, wszystkie z jednego forum. Jak wpiszę frazę plus adres mojej strony, to jestem na pierwszym miejscu, to ocb? Jakiś filtr?

@SeoSem - nie zrozumiałeś. W TOP10 na daną frazę jest strona dla której Backlinkwatch podaje 86 linków, wszystkie z jednego forum. Strona którą ja chce wypozycjonować na tą samą frazę, ma więcej linków z różnych źródeł i nie ma jej w TOP300. Stąd moje pytanie, czy moja strona może mieć filtr na daną frazę.

Jednak, jeśli wpiszę w G frazę i moją stronę to się pojawia. O co więc chodzi?

Hej!

A ja ma podobną sprawę i nie wiem co z nią jest nie tak.

https://tinyurl.com/a3k

Serwis ma linki na 5 fraz, pierwsza jest 1 pozycji, 2 kolejne są między 10 a 20 pozycją a kolejnych 2 fraz nie ma w TOP 250. Taka sytuacja trwa już drugi miesiąc.

W GWT nie ma żadnych informacji o dziwnych linkach, błędach w indeksowaniu i itp.

Co można dalej z tym zrobić? Może macie jakieś pomysły?

Edytowane przez marcin.dtr