Skocz do zawartości

Jak rozpoznac czy strona ma bana lub filtr

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

2 miesiące od spadków + anchor w domenie = filtr EMD

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Są idiotyczne, i dostało się stronom również dobrej jakości, ale Twoja strona wygląda gorzej niż przeciętna zapleczówka,

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Tutaj, trzeba się zastanowić, czy można powolić sobie - finansowo, na długotrwały spadek pozycji, czy też zainwestować w nową domenę i ją wypozycjonować.

Z odpowiedzi na zgłoszenie dowiesz się jedynie, czy masz jakąś ręcznie nałożoną karę. O automatycznej się nie dowiesz.

Witam brać forumową.

Mam problem ze stroną www.pomagamysprawnie.pl

Strona ma ok. 2 miesięcy (góra 3, nie jest w stanie tego dokładnie stwierdzić). Od prawie 3 tygodni występują dziwne problemy. Strona była pozycjonowana na frazy "porady prawne sosnowiec", głównie przez katalogi seo. Po jakimś czasie dobiła się do pierwszej strony wyników w google i nagle zaczęły się schody. Strona zaczęła pojawiać się i znikać. Raz po kliknięciu szukaj była na pierwszej stronie, potem znowu znikała. Sprawdzane na wielu komputerach. Po wpisaniu site:www.pomagamysprawnie.pl pojawia się tylko jedna podstrona, a po wpisaniu pomagamysprawnie.pl strona główna i wszystkie podstrony. W czym może tkwić problem? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

PS.Dwie podstrony regularnie pojawiają się nadal około 3, 4 strony w google.

Edytowane przez RWSP

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Hej!

Dla innego mojego serwisu mam ostatnio mocne spadki i ostatnio 4 frazy na 10 wyleciały poza 100 wyników. Dodatkowo w GWT mam takie statystyki indeksowania.

gwtyx.jpg

https://imageshack.us/photo/my-images/402/gwtyx.jpg/

Nie mam żadnej informacji o złych linkach, nie używałem SWLi.

Wiecie czy to jest chwilowe czy bardziej trwałe działanie G i co najlepiej jest w tym przypadku zrobić?

Edytowane przez marcin.dtr

• 4 tygodnie później...

Przepraszam za odświeżanie ale szkoda zakładać nowy temat.

Jestem współwłaścicielem domeny.

A więc moje pytanie jest kierowany do domeny klubowamuza.eu wydaje mi się że wpadła w filtr gdyż nowe tematy od tygodnia, może dwóch nie są indeksowane w google. site:klbuowamuza.eu mam około 30 tys wyników i się jak na razie nie zmienia się tylko faluje powiedzmy tysiąc w dół tysiąc do góry i nie może się ustatkować:D Domena klubowamuza.eu istnieje prawie trzy miesiące.

więc sprawdziłem inaczej i dodałem inną domenę jako wskaźnik do klubowamuza.eu (ta inna domena ma około 4 miesięcy) no i na tej dodanej domenie tematy się wyświetlają nowo dodane po paru godzinach ale w indeksie od tygodnia również nie widze zmian ponieważ stoi na ponad 3 tys. Jak coś zapraszam na pw.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Kupiłem domenę z historią, jak sprawdzić czy nie ma filtra algorytmicznego? ew. co można zrobić jeśli ma, dodać do webmaster tools i pisać?

podpinam sie do pytania, kupilem miesiac temu domene postawilem serwis na zasadach "jak robie to zawsze" i zadna z fraz nie wskoczyla mi nawet do top100, polecenie site pokazuje ze wszystkie podstrony sa juz zaindeksowane, GWT nic zlego nie wyswietla

sprawdzilem historie domeny i okazuje sie ze miala kilku wlascicieli od 2004roku, macie jakies pomysly co moze byc nie tak? ewentualnie gdzie czegos szukac...

Edytowane przez kolazero

• 6 miesięcy temu...

Mam Panowie podobny problem jak poprzednicy lecz: Moja strona ma około 2 lat. Wypozycjonowałem ją na top 1 pod tagiem catering gorzów, organizacja imprez firmowych Gorzów,organizacja imprez Gorzów itp. Nagle ku mojemu zdziwieniu ostatnio znikła wogóle fraza catering. tzw gdy wpisuje organizacja imprez itp wszystko jest ok lecz gdy wpisuje catering Gorzów strony wogóle nie ma, zaniepokoiłem się że może dostałem bana albo filtr lecz nie dostałem żadnego info w webmaster tool albo coś. Ostatnią moją zmianą było dodanie 2 podkategorii na stronie i tak myśle że może słowa podobne sa i google wykryło za spam podam wam adres byście mogli rzucić okiem www.organizacja-imprez.info . czuje się troszkę bezradny bo to już 3 albo 4 dzien a nie bede sciemniał ze ta fraza catering dla mnie liczyła sie najbardziej, prosze o podpowiedzi co mógłbym zrobić by powrócić wcześniejszy stan.