Skocz do zawartości

Jak rozpoznac czy strona ma bana lub filtr

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :)

Mam problem na mojej domenie zaobserwowałem spadek kilku słów kluczowych mojej domeny.

Zastanawia mnie czy nie dostałem bana albo innego ograniczenia.

Czy ktoś z profesjonalistów doktorów w tej dziedzinie jest mi wstanie pomóc?

Czy orientujecie się też gdzie można uzyskać pomoc w optymalizacji strony.

Zacznij od podstaw - znajdź różnicę pomiędzy zwrotami "ban" a "filtr".

Zainteresuj się zwrotem "filtr" oraz rodzajami filtrów.

W ten banalnie prosty sposób dowiesz się i sprawdzisz co dzieje się z Twoją stroną na prawdę :)

Sprawdź również czy w GSC nie dostałeś informacji "niechcianej" :)

• 1 rok później...
  • 1 rok później...

Witam forumowiczów. Jak wiadomo tj. 13.01.2020 Google ogłosiło aktualizację algorytmów. Nie wiem do końca czy to było przyczyną Ale mam na jednej z niemieckich stron ogromne spadki od jakiegoś tygodnia. Na początku myśleliśmy że jest to spowodowane trendami po nowym roku Ale pozycję cały czas lecą w dół. Czy jest tutaj jakaś osoba która jest mi w stanie pomóc odpłatnie odkryć przyczynę tych spadków? 

W Search Console nie ma żadnych działań, jedyne co odkryłem to nietypowe boty od paru dni z Yandex i innych rosyjskich. 

Pozycjonowanie Stron w Szczecinie i za granicą na terenie takich Państw jak Niemcy, Holandia, Szwajcaria, Szwecja i Norwegia. 

• 2 lata później...
W dniu 26.07.2022 o 11:41, Dungel napisał:

Informacje o filtrach znajdują się w Search Console - nie wiem, czy ktoś o tym wspominał?

Wręcz przeciwnie, coraz mniej powiadomień w GSC, a coraz więcej stron w internecie. Myślisz, że to oznacza, że filtry nagle przestały być nakładane? Absolutnie nic z tych rzeczy. Powiadomienia w GSC już się nie pojawiają, aby nie ułatwiać seowcom pracy. Można dostać filtr np. za złą proporcję anchorów EMA do reszty (tak wynika z moich obserwacji, i nie tylko moich) i nikt Cię o tym nie poinformuje.