Skocz do zawartości

Jak rozpoznac czy strona ma bana lub filtr

gostek_

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam domene ktora ma ponad 3 lata i na 4 frazy w top 10 i od przed wczoraj siedzi ponad 80 miejscu i tez zaczelem linkowac od niedawna a na stronie zmienil sie skrypt sklepu

mam nadzieje ze wroci wszystko do normy

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

• 1 miesiąc temu...

1. Czy sytuacja w której strona po wpisaniu głównej frazy w google.pl jest na miejscu 300 którymś (stan już się taki utrzymuje miesiąc), a po wciśnięciu tylko język polski na 21 może oznaczać jakiś dziwny filtr?

2. Czy są jakieś "małe filtry", czyli np 20 miejsc w dół?

Edytowane przez seonerd

• 4 tygodnie później...
Wyglada na filtr, ale ze domena mloda linkuj dalej i czekaj.

Nie koniecznie, ostatnio również zaobserwowaliśmy skoki naszych stron. W niektórych był to standardowy "google dance" a w innych nie byliśmy w stanie stwierdzić czemu tak się dzieje. Jednak po około 15-20 dniach strona wróciło o dwie pozycje wyżej.

Oferta: Pozycjonowanie Szczecin, Linki sponsorowane, SEO Copywriting, Strony internetowe Szczecin Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Odświeżam temat :)

Jedna z moich fraz w zeszłym tygodniu wskoczyłą do top 10 i trzymała się tam przez kilka dni, a teraz nagle znalazłem ją na 21 stronie w google. Wpisywałem fraze i adres www i jest ona wyswietlana w top 10, jednak sama fraza nie.

Jest to jakiś filtr czy coś? może poczekać i jest to jakaś czykawka googla?

U mnie tak.

Jedna fraza w top20.

Reszta top3.

Podlinkowałem wszystkie frazy - dość mocno, ale bez przesady. Głównie księgi gości.

Tydzień temu fraza z top20 weszła do top10, reszta skoki o jedną pozycję do góry.

Dziś fraza z top20 wypadła w kosmos, a reszta fraz spadek o kilka miejsc (ale nadal top10).

Jakieś rady? Czekać i nie panikować? :)

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

• 7 miesięcy temu...

do tego muszę napisać, że pozycjoner który bawił się pozycjonowaniem założył stronę www.sexshop-diamore.pl - wydaje mi się, że to może mieć duży wpływ na to, co się stało. Pomoże ktoś?

Najlepsze zakłady bukmacherskie - gdzie grać i które zakłady wybrać?

Typy bukmacherskie.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj katalog stron wyleciał mi z indeksu, pieściłem, głaskałem, moderowałem i po co? Żeby jacyś "uprzejmi" userzy skatowali stronę swl'em z linkami ze śmieciowych stron... Ban jak nic :kwasny:

Chcieli szybkiej indeksacji, a teraz nic nie będą mieli... Podziękować im za mój stracony czas.

Dobry moderowany katalog stron, oraz zadbany katalog stron www. Sprawdź pagerank

Dzisiaj katalog stron wyleciał mi z indeksu, pieściłem, głaskałem, moderowałem i po co? Żeby jacyś "uprzejmi" userzy skatowali stronę swl'em z linkami ze śmieciowych stron... Ban jak nic :kwasny:

Chcieli szybkiej indeksacji, a teraz nic nie będą mieli... Podziękować im za mój stracony czas.

Takie rzeczy się zgłasza do google;) A SWL'e możesz blokować.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Żeby jacyś "uprzejmi" userzy skatowali stronę swl'em z linkami ze śmieciowych stron... Ban jak nic

A strona główna miała jakieś mocne linki? Zgred kiedyś pisał o tym, że katalog mu wyleciał, bo główna nie była za bardzo podlinkowana a każdy naparzał swoje wpisy blastami czy SWL'ami. Następnym razem zanim wpuścisz userów, to dobrze podlinkuj stronę główną.

Z drugiej strony coś mi się nie chce wierzyć, że katalog dostał banana za same tylko backlinki. Google nie rozdaje bananów ot tak - trzeba naprawdę się postarać :)

• 4 tygodnie później...

witam serdecznie chyba moja strona z korkami dostała filtr proszę o weryfikacje:

słowa kluczowe: korepetycje Warszawa

strona: korepetycjewarszawa.com.pl a taką ona ma wartość dla studentów !!! pomimo niby filtra wchodzi co dziennie 50 uu a tak było ponad 200 :(:cray: a taka miała być piękna idea !!!

proszę o weryfikację !!!!

Edytowane przez kuba1110001

W Twoim przypadku standardowa weryfikacja mówi że strona nie ma filtra.

Google w takich przypadkach odpowiada że nie był nakładany filtr, a jednak frazy są w lesie.

Zna ktoś metodę która w tym przypadku pozwoli z całą pewnością stwierdzić że został nałożony filtr ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653