Skocz do zawartości

WebMini i ban

s4lc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Gielo

Dla wyjasnienia - nigdy nie bylem przeciwny temu skryptowi - sam ich uzywam i mam liste kilkuset bardzo wartościowych i w mojej opinii dobrze utryzmywanych.

To, że Xann wnerwił Szoka na tyle, że ten pewnie przesłał dalej pełną ich listę to już inna sprawa i w to gotów jestem uwierzyć. Druga sprawa to fakt, że ludzie je zapuszczają, podpinają setki linków w stopce i nie modyfikują skryptu - to samo działo się pare lat temu z qlwebami - a 'najlepsze' i tak przetrwały.

Zanim rzucisz bezpodstawne oskarżenia na forum to zapytaj. Jest spora różnica między tysięczną kopią dmoza podpięta do 3 swli a katalogiem seo.

ps: Masz pełną skrzynke PW

odezwa raczej dla mlodych bo starzy tego juz nie widzą

bany na zaplecza sa niemal codziennie cieszyc sie trzeba ze poszla subdomena a nie cały dedyk, jak juz zjecie pare zabkow na seo to bedziecie wiedziec ze kupuje sie nowe domeny robi 301 i za miesiac juz nie widac strat.

zapachnialo mi tu amatorką jak czytam niektórych wypowiedzi niemal że tragedia narodowa tylko patrzec jak oglosza zalobe na PIO.

Otrzec lzy kupic nowa domene za 5 zl , zrobic 301 jak komus szkoda BL i po wszystkim

Ta sama wspaniała trójka: Szook, Collin i Kyo

I ta bezzębna babcia co stoi obok nich na przystanku też jest winna.. Banują algorytmicznie nie od dziś i jak ktoś ma pecha to się trafi. Nie jeden zakrzyknie, że ban w panice choć zapomniał podlinkować należycie :) albo postawił kilka identycznych skryptów obok siebie i ma pretensje jak rolnik co zboże zasiał a nie opryskał na paskudztwa. Jakby chcieli Webmini zbanować wszystkie to co za problem, przecież większość widać jak na dłoni.. tak to nie działa panowie, powinniście to wiedzieć a nie siać panikę, czy nadawać głąbom kapuścianym moc robienia rzeczy nadzwyczajnych.

Ja postawiłem zaledwie kilka i też mi się dostało, ale to mój błąd, bo oprócz topu i jakichś tam kosmetycznych zmian w samej treści nic nie zmieniłem. I tu rodzi się moje pytanie. Jak postawiłem takiego WebMini w subdomenie domeny, na której nic nie było i subdomena z WM dostała bana, to jak sprawdzić czy cała domena bana dostała? Innych subdomen również nie było.

Zacytuje siebie

domeny, na której nic nie było

Może niejasno się wyraziłem, ale chodziło mi o to, że nic a nic nie miałem na domenie głównej (miałem w planach dopiero, już praktycznie miałem wrzucać), tylko miałem jedną subdomenę i na tej subdomenie WM.

FiKaS - to oczywiste, że site = 0, gdyż nie postawiłem jeszcze w ogóle nic w domenie głównej, a na subdomenę ban. :) Sęk w tym, że jestem ciekawy czy jak postawię stronę na domenie głównej czy jestem już z góry "zbanowany", czy to był tylko odrębny banik na subdomenę. I tu jest to moje pytanie. Jak to sprawdzić? :)

edit: 23:09.

Mogę, jasne. Pytałem tylko czy się da to sprawdzić czy nie da inaczej. Jak się nie da to ok. Sprawdzę właśnie tak.

A co do tych mini to próbowałem znaleźć jakiś czynnik "banowalności". Przeanalizowałem trochę i jakiś taki wniosek mi się nasuwa (może błędny, może nie), że jakoś rzadziej banowane były WebMini z subdomen o dobrze podlinkowanych domenach głównych (chodzi mi coś o kilka tysięcy BL). Takie WebMiniacze się trzymają nieźle w wielu przypadkach nawet na podstawowej templatce bez praktycznie żadnych udziwnień. Za przykład mogą pójść te WM: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=570253

Ehh, za późno wszedłem w ten temat. Na 6 webmini, 5 zbanowanych i jeden ocalał. Ten jeden co jeszcze "żyje" miał zmienione logo ;)

Dodatkowo dodam, że prawie nie linkowane były.

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

U mnie nic nie poleciało, a wszystkie mam pozmieniane, zarówno loga, stałe teksty i trochę pliki css.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności