Skocz do zawartości

Przyzwoity host pod Magento

Beckson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam w miarę dobrego hostingu (nie dedyk) pod Magento. Wiem, że skrypt mocno zasobo-żerny, ale na początek gdy będzie maks 20 produktów, powinno wytrzymać na jakimś virtualu. Szukam czegoś przyzwoitego i liczę na porady;)

Testuję kei.pl i jest przeciętnie. Na home.pl pewnie będzie gorzej...

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

1. Faktycznie dhosting.pl odpada. Mam tam hosting i całkiem spory serwis pod Joomle - chodzi bardzo dobrze. Przy testach Magento szybko przekroczył dopuszczalne zużycie RAMu i tym samym limit jednoczesnych połączeń.

2. Szczerze? Jest w miarę przyjemne w obsłudze (jak dla mnie). Jest to darmowy skrypt. Dość łatwo można przerobić jeden z domyślnych szablonów. Optycznie prezentuje się bardzo dobrze. 'Krok zakupowy' - od momentu kliknięcia do finalizacji, również jest w miarę dobry. Jeżeli możesz polecić inny skrypt, to z chęcią się zaznajomię ;)

prestashop.com

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Też rozważałem opcję prestashop'a, aczkolwiek jest nieco słabszy wizualnie (przynajmniej podstawowy szablon) - w tej kwestii nie znam się zbyt dobrze na jego obróbce.

Z drugiej strony jest znacznie lżejszy i chyba lepiej przystosowany do polskiego rynku - integracja z ceneo, skapiec, nokaut, platnosci.pl, itp.

Jakieś kolejne propozycje?:)

• 2 tygodnie później...

Do Magento od razu odpuść home.pl oraz nazwa.pl, zaś z tych współdzielonych to KEI działa jako tako. Rewelacji oczywiście na tym nie ma, ale i tragedii też nie. Na hostnine nawet nieźle śmiga, ale nie wiem czy potrzebujesz hostingu z Polski, czy może też być brytyjski.

PS. To, że wiele osób korzysta z PrestaShop nie jest wyznacznikiem jakości tego oprogramowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności