Skocz do zawartości

Przyzwoity host pod Magento

Beckson

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu, czyli do VPS - postanowiłem wypróbować OVH, czyli ich tzw. RPS. Zobaczymy jak na tym będzie się sprawować Magento. Nie wiecie może ile czasu trwa aktywacji tego serwera?

Opłaciłem wszystko o 13:00. Z kolei o 16:00 napisałem zapytanie do supportu właśnie w tej kwestii, do tej pory nie uzyskałem ani odpowiedzi ani sprawnego serwera :P

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Od roku mam postawiony na www.kei.pl na zwykłym hostingu "Biuro Extra" sklep decoland.pl na oprogramowaniu SunWeb i sklep artpo.eu ,oraz do prób sklep artpo.pl te dwa ostanie na Magento i wszystko na razie chodzi bez zarzutu. Oby tak dalej, bo decoland.pl rok temu mi się wysypał na nazwie.pl (choć uważam, że był błąd oprogramowania, a nie serwera) ładował się po 30 i więcej sekund. Koszmar :D

Fontanny ogrodowe, figury- dekoracje do domów i ogrodów.

super design sklep decoland.pl :D

widać jaka jest różnica w szybkości lądowania stron w tym sklepie, a tych na mangento - dzień do nocy. Zwłaszcza istotna jak się szuka przeglądając produkty....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

Magento ma zatrzęsienie templatek do wyboru (jednak w sporej cenie 150-180$). Trzeba dodać dobrych wizualnie templatek.

Prestashop łatwiej jest ujarzmić, mniej z nim problemów typu hosting, konfiguracja

jednak kupne templaty do niego to tandeta ( o darmowych nie wspominając), i na dodatek wcale nie ma ich wiele do wyboru

na ddlx.org jest ich największy wybór. Są tanie. To wszystko. Jednak trzeba uważać, bo potrafią się rozjechać

Jak się zorientujecie króluje typ trójkolumnowy, dwu nie jest w nim w pełni praktyczny

Na razie wersja beta - za wiele nie ma co mówić.

Tworzy go gościu od Lento pózniej znane u nas jako Magento.

Lento było próbą komercjalizacji Magento - projektu opensource

na zasadzie skrypt gratis - zarabiamy na wsparciu, supporcie

Wszystko upadło i forum i projekt. Facet zniknął bez głosu,

w sumie całkiem niedawno, bo w zeszłym roku

Teraz zabrał się za Gekosale, złośliwi mówią skończy się tak jak z Lento...

Myślę że dobrze się zapowiada

• 2 miesiące temu...

Gość zarobiłby na Lento. Według mnie jest to dobre oprogramowanie tylko trochę wolne, ale wierzę że to się poprawi, ciągłe poprawki, aktualizacje i kupę ludzi bierze udział w tym projekcie. Co do Gekosale będzie lipa takie jest moje zdanie.Myślę o postawieniu Magento na VPS, ale to w przyszłym roku.

Fontanny ogrodowe, figury- dekoracje do domów i ogrodów.

możliwe, że będzie lipa

Były wielkie plany, konkretny grafik prac nad projektem

Długo nie trzeba było czekać na potwierdzenie tez sceptyków, że u Piotrowskiego dobrze działa tylko fantazja

Nadeszły terminy, w których miały być wydane zapowiadane wcześniej funkcjonalności -

terminy są, funkcjonalności nie

...bo ktoś zachorował, ma grypę, bo nieoczekiwany poślizg...

u nich zawsze jak nie urok to sraczka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności