Skocz do zawartości

Dodawanie do katalogów

kikas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was.

mój problem to:

Powiedzmy ze dodałem stronę do 3 katalogów i w każdym ten sam opis.

I co teraz?

-Wpisy będą miały siłę pozycjonującą 1 wpisu z unikalnym opisem

-Wpisy będą miały siłę podobną do 3 wpisów z unikalnym opisem

-Wpisy będą miały siłę lepszą od 1 wpisu z unikalnym opisem, ale słabszą niż 3 wpisy z trzema unikalnymi opisami

Pozdrawiam

zamiast głowić się bez powodu nad oczywistą oczywistością, wejdź sobie np tu https://mix.fabrykaspamu.pl/ i generuj do bólu losowe opisy wg synonimów i problem masz z głowy ;)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

jak dodasz do prawie każdego słowa po parę synonimów, to kombinacji takiego opisu jest znacznie więcej niż 1000 ;)

chociaż fakt, jak sam autor tego narzędzia napisał, są to "pseudounikalne" teksty. Ale o niebo lepiej tak miksować, niż klepać ciągle to samo.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Witam Was.

mój problem to:

Powiedzmy ze dodałem stronę do 3 katalogów i w każdym ten sam opis.

I co teraz?

-Wpisy będą miały siłę pozycjonującą 1 wpisu z unikalnym opisem

-Wpisy będą miały siłę podobną do 3 wpisów z unikalnym opisem

-Wpisy będą miały siłę lepszą od 1 wpisu z unikalnym opisem, ale słabszą niż 3 wpisy z trzema unikalnymi opisami

Pozdrawiam

1. odpada

2. 'siła' to określenie względne i nikt tak na prawdę nie wie jaką moc ma dana strona bo tego się nie da zmierzyć. Jak wstawisz link na mocną stronę z określonym anchorem i strona po tym fakcie znajdzie się wyżej w SERPach no to dopiero możesz mówić, że ma ona jakąś moc.

3. patrz wyżej

edit:

literówki

spro.jpg

No kopiowany wpis nie szkodzi samej witrynie, ale nie zastanawialiście się nigdy, czy na pewno ten link nie ma obniżonej mocy? Chociaż to właściwe bardziej dotyczyło by precli niż katalogów. Google może brać pod uwagę ten najmocniejszy wpis. Robiłem nie dawno sobie taki pseudo teścik - pierwszy wpis w mocnym serwisie, był bardzo skuteczny, potem kolejne kopie około 5 też w mocnych dosyć serwisach prawie nic nie dały. Oczywiście taki test musiałby być przeprowadzony w wyizolowanych warunkach, więc w tym przypadku nie możemy mówić o jakiejś regule i wyciągnąć jednoznacznych wniosków, ale może istnieć taka zależność.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Nie powiedziałbym, że mają one obniżoną moc. Ja mam linki na spamach z PR3-6 do dwóch pozycjonowanych stron i wcale nie narzekam na ich moc. ;)

youngdee ale co masz na myśli??? np. przez spamy? twój wpis ma PR6?????? ;) - (pewnie domena) Nie bardzo rozumiem jaki to ma związek? ;)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

Ja tam widzę,że niektóre firmy jadą na jedno słowo kluczowe dwa max 3 opisy na wszystkie katalogi po po wklejeniu tekstu widzimy go na 50 stronach google czyli daje ok 500 wpisów i widzę, że i tak dużo daje, więc nie chce się kłucić ale nie wiem czy jeżeli chodzi o wpis do katalogu to jego moc kopi wpisu drastycznie maleje ale testów nie robiłem:)

Ja się tyle naczytałem o tych filtrach (m.in tutaj), że już od roku wpis do każdego katalogu wpisuję z głowy, więc teoretycznie wpis w 100/100 katalogów jest unikalny (anchory max się kilka razy powtarzają), ale widzę, że takie staranie się nie ma sensu, bo konkurent z 3 opisami w 200 katalogach jest na pierwszym, a ja wikipedii nie umiem prześcignąć (btw. jest na drugim)

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

No, ale wrzucacie wszystko do jednej beczki, nie można porównywać 5 unikalnych do setek nieunikalnych ;) i to wszystko jeszcze w różnej wartości domenach.

P.S.

Wiki nie zawsze tak łatwo przegonić.

Ogólnie wpisy w katalogach są krótkie, a to nie sprzyja... szczególnie w słabszych katalogach.

Webbest.eu

Osobiście dla katalogów z PR > 2 piszę unikalny opis, starając się wykorzystać maksymalną ilość znaków. Większość wpisów zostaje zindeksowanych bez dopalania - jednak nie potrafię powiedzieć czy to zasługa opisów, mocy katalogu czy zwykłego przypadku.

Moim zdaniem warto wspomóc się mieszarką, jednak z głową, tak żeby opisy nadal miały sens zarówno gramatyczny jak i logiczny.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Nie powiedziałbym, że mają one obniżoną moc. Ja mam linki na spamach z PR3-6 do dwóch pozycjonowanych stron i wcale nie narzekam na ich moc. ;)

youngdee ale co masz na myśli??? np. przez spamy? twój wpis ma PR6?????? ;) - (pewnie domena) Nie bardzo rozumiem jaki to ma związek? ;)

A taki to ma związek, że mam spamy (zazwyczaj generatory treści różnego typu lub np. 'czytniki rss' przez wielu uważane za nielegalne) i te spamy to masa zduplikowanej treści, a na moc takiego zaplecza na prawdę nie narzekam. Domeny na których stoją są w przedziale od PR3 do PR6.

spro.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności