Skocz do zawartości

UWAGA! na włamania w OscGold

mezzor

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj analizujac system sprzedaży OscGold, znalazlem w kodzie wpiety link na mojej stronie ktora zostala wykonana w html'u i podpieta do systemu na głównej stronie.

Dokladnie strona zostala przez kogos zmodyfikowana 2009.10.29 o 17:50

Mianowicie kod wyglada tak:

<A class=wordS

href="https://www.cyfrowe.pl/">

ten link idacy do strony cyfrowe.pl jest niewidoczny.

Teraz nasuwa sie pytanie kto?

kto znajac idelanie system zna tylne wejcie?

kto jest związany z cyfrowe.pl? czywiscie oscGold

----------------------------------------------------------

Zrobcie bekap, sciagnijcie caly system na HD

i wertowanie, ja wpisalem tylko fraze [cyfrowe]

i wysypalo mnostwo wpisow z oryginalnych zeszytow

i oczywiscie ten zakumuflowany link.

--

pozdrawiam ze zniesmaczeniem

-----------------------------------------------------------

czy w takim wypadku dane klijentow moga byc bezpieczne?

dobry admin to taki ktory kontrAtakuje.

I co zrobic z tym fantem?

nia patrzcie ze to jest moj pierwszy wpis,

to nie jest pierwszy wpis na starym loginie nie moge sie zalogowac

nie moge odzyskac hasla, konto mailowe [do przyjmowania spamu]

zostalo zablokowane przez tlen

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
to nie jest pierwszy wpis na starym loginie nie moge sie zalogowac

nie moge odzyskac hasla, konto mailowe [do przyjmowania spamu]

zostalo zablokowane przez tlen

Można wiedzieć jaki miałeś wcześniej login??

Powiem szczerze ze dziwny te twój pościk dużo zarzutów mało konkretów.

Witam.

Jestem wspoltworcą oprogramowania oscGold i przedstawione zarzuty uwazam za zupelnie bezpodstawne.

Autor postu nie podal zadnego adresu strony / sklepu gdzie niby mialo sie odbyc wlamanie. Zadnych konkretow tylko zwykle oszczerstwa pod naszym adresem.

Jestemy autorami skryptu i znamy go idealnie ale nie w celu aby dokonywac wlaman na strony naszych klientow - ktorzy sa dla nas najwazniejsi.

Nie mamy NIC WSPOLNEGO ze stroną www.cyfrowe.pl. Nie zajmujemy sie pozycjonowaniem sklepow i stron i nie interesuje nas wstawianie ukrytych linkow w tresc.

Jezeli ktos uwaza ze jego sklep nie jest bezpieczny lub posiada luki prosze o zwracanie sie do nas - poprzez formularz kontaktowy na naszej stronie www.oscgold.com, a nie wypisywanie oczerniajacych nas postow na forum. Sklep nie posiada luk, a jedyne wlamanie na serwer i modyfikacja plikow moze wynikac z glupoty niektorych uzytkownikow ktorzy uzywaja scracowanych programow do FTP lub nie zabezpieczaja w nalezyty sposob dostepu do FTP. Nie wiem jaka wersje oscGold posiada uzytkownik ktory napisal post. Prawdopodnie starą ktora pochodzi z niewiadomego zrodla i nie wiadomo przez kogo byla modyfikowana.

Dlatego firma Kamelia-Net tworca oprogramowania oscGold definitywnie odcina sie od zarzutow pod jej adresem i w przypadku stosowania dalszych bezpodstawnych oszczerstw w naszym kierunku rozpatrzmy skierowanie wniosku na droge postepowania prawnego, gdyz takie postepowanie godzi w naszą marke i dobre imie na ktore pracujemy juz kilka lat.

Z powazaniem

J.Krysiak

Wlasciciel

System na płycie jest opatrzony chyba przed ostatnim numerem.

Posiadam fakture na system.

Kod nie byl optymalizowany i ani w szczgolny sposob pozycjonowany.

Program do ftp jest swieżynką, nie widze potrzeby uzywac zcrakowanego TotalCoammandera.

Mam nadzieje ze tylko ja mam dostep do systemu.

Nie widze potrzeby ujawniania adresu i udawadniania tu tego,

logi na serwerze są i mam nadzieje ze w trybie pilnym zostanie to wyjaśnione.

Jesli sie mylę wycofam sie z zarzutu.

<A class=wordS

href="https://www.cyfrowe.pl/"> </A>

PR calkiem sluszny, mozna przeanalizowac te strone.

Widze ze pan Jacek expresowo znalazl te wiadomosc i expresowo dopowiedzial, to dobrze ze pan nie proznuje.

pozdrawiam

Jak najbardziej interesuje nas wyjasnienie zaistnialej sytuacji.

Jeszcze raz pragne podkreslic ze nic mamy nic wspolnego ze stroną cyfrowe.pl - nie jest nawet oparta o nasz system.

Nie zajmujemy sie pozycjonowaniem - zostawiamy to fachowcom od branzy, my zajmujemy sie tworzeniem sklepow.

Jezeli zakupil Pan sklep w naszej firmie prosimy o skontaktowanie sie z nami (dane do kontaktu znajdzie Pan na naszej stronie, nie chcemy robic psedo-reklamy).

Postaramy sie wyjasnic sytuacje. Tak jak pisalem w poprzednim poscie najwazniejsi sa dla nas klienci i nie robimy nic co moze przyniesc negatywne skutki dla naszych klientow.

Moze warto byloby poszukac kogos kto zajmuje sie pozycjonowaniem cyfrowe.pl i kto moze miec interes w takich linkach (o ile sie orientuje to linki niewidoczne sa zle traktowane przez google)

Pozdrawiam i prosze o kontakt.

Coś za szybko pada odpowiedź na zarzuty... Gdybym sprzedawał jakieś oprogramowanie, mało by mnie interesowało, co użytkownicy wypisują na forach (nie w sensie problemów, etc, ale wszystkich zarzutów). Jak dla mnie cała sytuacja wydaje się ustawiona...

Spółki | Prawo | Sąd

Nie widze potrzeby ujawniania adresu i udawadniania tu tego,

,a stary login co nie możesz się zalogować z PiO ??

Coś za szybko pada odpowiedź na zarzuty... .

Może ktoś poinformował producenta o zaistniałym fakcie ??

To że ty byś nie liczył się z opinią użytkowników na temat swojego produktu to już chyba nie trzeba komentować.

Zielkq, każdemu producentowi zależy na opinii swojego produktu przez klientów.

Jeżeli coś jest nie tak, warto wyjaśnić sytuację. W momencie kiedy się nie wyjaśnia, to inni czytający taki topic są zniechęceni do produktu (być może bezpodstawnie).

Podzielam opinię Zielkq. Cała ta sytuacja jest mocno dziwna.

Zakłada konto jeden niezadowolony user - oczernia system. 2h później konto zakłada właściciel systemu, pokazuje że bardzo dba o klienta, że nikt nie jest pozostawiony na pastwę, że można liczyć na firmę.

Moja pierwsza wątpliwość: Jak w tak krótkim czasie firma znalazła opinię?

Druga: Dlaczego user1 nie pisał do firmy tylko na tym forum?

Nawet jeśli user2 korzysta a googleAlerts, to godzina 21 jest dziwna jak na etat.

Przewiduję kolejną wiadomośc usera1: "Wszystko już załatwione, firma profesjonalnie podeszła do tematu, wyjaśniliśmy problem, okazała się moja wina. Polecam wszystkim ten skrypt sklepu".

Heh, przeczytałem jeszcze raz przed wysłaniem posta i wyszła teoria spiskowa. Jednak nadal uważam, ze ten topic to akcja PR(pijaru, nie pagerank).

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Heh, przeczytałem jeszcze raz przed wysłaniem posta i wyszła teoria spiskowa. Jednak nadal uważam, ze ten topic to akcja PR(pijaru, nie pagerank).

Heh? to ja moge powiedziec HEH poniewaz jestes trzecia osoba ktora cos bredzi na temat teorii spiskowej,

gdzie nie ma podstaw do takiego twierdzenia, gdzie nie bylo ani jednego mojego slowa ...........

Idz gosciu na policje do prokuratury do sadu i może tam powiedz ze wszystkie sprawy sa teoriami spiskowymi.

Jeszcze raz twierdze ze bredzisz bo nawet jesli bylaby to akcja PageRank to bys znalazl w tym topiku bezposrednie linki,

czytaj czytaj forum moze czegos sie nauczysz. To co napisales w nawiasie jest zaprzeczeniem togo co jest przed nim po przecinku.

bylaby to akcja PageRank to bys znalazl w tym topiku bezposrednie linki
To co napisales w nawiasie jest zaprzeczeniem togo co jest przed nim po przecinku.

Muszę napisac zdanie sprostowania dla tych ciężej myślących.

Pijarowiec, osoba od Public Relations. Wyraźnie napisałem: nie PageRank.

czytaj czytaj forum moze czegos sie nauczysz

Tobie polecam to samo, tym bardziej że jesteś tu NEWFAG

czytaj czytaj forum moze czegos sie nauczysz

Tobie polecam to samo, tym bardziej że jesteś tu NEWFAG

Widze, ze jednak nie potrafisz czytac, widzisz date swojej rejestracji? mysle ze kiedy ja czytalem to forum,

przed wielkim czyszczeniem forum (to forum albo osccomerce, nie pamiatm ktore forum robilo aktualizacje)

to dopiero uczyles sie łapac myszke za ogon.

Masz cos do powiedzenia w calej tej sprawie? widze ze chyba tak.

Widze, ze jednak nie potrafisz czytac, widzisz date swojej rejestracji?

Drogi mezzorze,

perplexus - Dołączył: 18.11.2008

mezzor - Dołączył: 12.11.2009

Nie wiem co Ty masz do mnie, ja nie jestem w żaden sposób związany z OscGold. Jeśli sprzedali Ci bubla, który nie działa jak trzeba to pisz do producenta. Nie wiem co chcesz zyskać wykłócając się tutaj.

Napisałeś na publicznym forum, więc powinieneś się liczyć z opiniami innych użytkowników tego forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności