Skocz do zawartości

pozycjonowanie 19 zł?

Guszczyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na wstępie chciałbym podziękować Panu "Guszczyn" za założenie tego tematu, zainteresowanie doprowadziło do podpisania 4 umów w dniu dzisiejszym, tak, więc w imieniu moim i całego zespołu bardzo duże DZIĘKUJEMY :)

A teraz chciałbym sprostować kilka drobiazgów poruszonych w tym temacie.

Nasza mała firma składająca się z 4 osób dotychczas pracująca w cieniu wykonywała zlecenia, jako podwykonawcy. Współpracowaliśmy z kilkoma większymi agencjami, które zlecały nam wykonanie ich pracy.

W branży jesteśmy od 4 lat, wspólnie uznaliśmy, że czas najwyższy wyrobić sobie swoją własną markę a nie ciągle pracować na kogoś. Przez ostatnie lata wyrobiliśmy sobie znaczne zaplecze oraz dopracowaliśmy swoje techniki.

Nacisk ze strony zleceniodawców (FIRM) zmuszał nas do ciągłego rozwijania się i dążenia do perfekcji. Była to dla nas dobra szkoła.

Użytkownik "Grim" słusznie zauważył, nasza strona jest świeża... zarejestrowana dosłownie tydzień temu, ale można było to stwierdzić na inne sposoby nie tylko na podstawie potworka z Google :) - swoją drogą fajny jest :)

Stwierdzenie "sleaquit" a propos umowy, że klient otrzymuje po dokonaniu wpłaty jest błędne! Można to wyczytać zarówno tutaj jak i na naszej stronie.

"Guszczyn" napisał w pierwszym poście, że poprosił o wycenę - nie zamówił usługi - otrzymał umowę (w formie PDF)

Sformułowanie - umowa wysyłana po dokonaniu płatności dotyczy forum pisemnej.

Po opłaceniu pierwszego miesiąca umowa wraz z fakturą przesyłana jest pocztą polską na wskazany adres. - umowa to nie jest żadna tajemnica.

A co najważniejsze... nie ma drobnego druczku ani haczyków, nie kolekcjonujemy "dusz" :)

Głównym powodem tego tematu było nasze ogłoszenie zamieszczone tutaj w dziale "ogłoszenia i zlecenia" a dokładniej cena. 19zł/miesięcznie za każdą frazę

Skąd ta cena? Otóż, przez ostatnie lata wykonując zlecenia dla dużych firm a raczej dla popularnych firm nasze wynagrodzenie za 1 frazę było niewiele większe do tej, co zaoferowaliśmy.

Pragnę zauważyć, iż jest to oferta promocyjna, jednak nasze normalne stawki nie są dużo wyższe.

Uznaliśmy, że skoro wykonujemy tą samą pracę dla firm za takie pieniądze to, dlaczego nie zaoferować takich samych stawek bezpośrednio klientom?

Wystarczy poczytać ogłoszenia na tym forum, firmy, które biorą grube pieniądze zlecają pracę innym, mniejszym firmą bądź wolnym strzelcom, którzy chcą dorobić.

Przykład? Proszę bardzo... Co prawda nie będę rzucał nazwiskami czy loginami - nie chce wywołać wojny tylko opiszę ogólnikowo.

W dniu wystawienia ogłoszenia otrzymałem ofertę pozycjonowania 8 stron na łącznie 42 frazy, stawka promocyjna 19zł/miesięcznie od frazy.

Podając się za klienta, odwiedziłem stronę firmową tej osoby i poprosiłem o wycenę jednej z fraz, które mi zlecono. Koszt miesięcznego pozycjonowania to 120zł

Ktoś chciał ładnie zarobić :)

Stawiamy, na jakość a nie na ilość. Czasem 1 dobry i mocny link zdziała więcej niż 100 linków z SWL - ktoś zaprzeczy?

Nie chcemy zawojować świata, ani opanować branży, chcemy tylko kawałeczek tego tortu.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Stawiamy, na jakość a nie na ilość.

Fajne podsumowanie - tylko "trochę" nie pokrywa się ze strategią jaką właśnie prezentujecie -chcecie mieć dużo klientów za 19zł / fraza. Przysłowiowa "masa robi kasę" - ale to z jakością zazwyczaj nic nie ma wspólnego.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Piszesz o marketingu relacyjnym, a robisz marketing transakcyjny, więc sam się zastanów...

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

W dniu wystawienia ogłoszenia otrzymałem ofertę pozycjonowania 8 stron na łącznie 42 frazy, stawka promocyjna 19zł/miesięcznie od frazy.

Podając się za klienta, odwiedziłem stronę firmową tej osoby i poprosiłem o wycenę jednej z fraz, które mi zlecono. Koszt miesięcznego pozycjonowania to 120zł

Ktoś chciał ładnie zarobić :)

czy napisali ze platnosc przed efektem jak u Was czy po uzyskaniu efektu?

a firm krzak jest sporo, nie tyczy sie to tylko pozycjonowania wiec odniesienie do nich jest troszke nie na miejscu

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

przepraszam bardzo, ale z tego co @Grim zauważył to oni chcą KASY przed podpisaniem umowy, to jakiś chorror ( i to celowo przez ch). Czy jak kupujesz mieszkanie, to najpierw wpłacasz potem podpisujesz?

Zarządaj umowy przed wysłaniem i zobaczysz jak zareagują. nie możecie się wypłacać przed podpisaniem umowy, bo niby za co? za niepodpisane zobowiązanie? norma wyglądać chyba powinna tak, że oni wysyłają umowę klientowi zainteresowanemu potem on podpisuje i im odsyła robiąc jednocześnie wpłatę jeśli ją zatwierdził...

Ogólnie za 19,90 to sobie dziś nie wiele kupisz, a co dopiero z profesjonalną usługą. Umoa jest pełnie kichą pełną kruczków, ale żeby ją zobaczyć musisz zapintować im na konto 20 dyszki. Niech nabierze się na to z setka, i opamięta sie przed podpisaniem > to i tak są sporo do przodu jak za zwykłą NIEpodpisywaną umowę.. ;) Ta firma zarabia na wysyłce umów :D

==doczytałem 2 stronę

hmm, udostęniacie umowę pdf, okey w takim razie dlaczego do rozliczenia dochodzi PRZED podpisaniem umowy. Nie jest to do końca zgodne z prawem moim zdaniem.

refleksja końcowa

kolejna osoba z pokolenia typu instant, idącego na masowe (owszem tańsze) rozwiązania - czyli ilość, kosztem słabszej jakości.

"zalewasz frazę, top10 gotowe."

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Jak widać tylko Polacy potrafią psuć każdy rynek. Za niedługo przez takie chore oferty, będziemy wszyscy zapier... za 10zl. Trzeb cenić swoją pracę i zarobki. Z takimi cenami to proponuję zawojować rynek chiński a nie polski. Rozumiem, że konkurencja powinna być ale taka oferta to już przegięcie. Może Zacznijcie pozycjonować za darmo albo za bochenek chleba, Żebyście z glodu nie umarli.

Przypomina mi się biznes na Allegro, który prowadziłem kilka lat temu. Jako jedyny sprzedawałem pewien specyficzny produkt. Narzuciłem sobie marże prawie 100%, bo byłem na rynku sam a cena mimo takiego narzutu była dobra. Za 2 miesiące było już z 10 osób, które sprzedawały ten produkt. Wszyscy zaopatrywali się w jednym źródle. Po kilku miesiącach deb... tak obniżyli cene, że zarabiałbym dosłownie grosze na jednej sztuce. Resztę pozostawiam bez komentarza.

19 zł to owszem, ale za frazy konni lotnicy i orkiestra podwodna i może parę innych.

Co do pozostałych jak opony, lampy, agd itd.. to i tak z pewnością naiwnych nie zabraknie, bo taka jest natura ludzka.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

panowie jet wolny rynek jeżeli ktoś robi opony za 20 zł to jego sprawa widocznie my się za tyle opłaca to robić - nie ma sensu komentować cen, one zawsze w tej branży były od za darmo do hohoho

ps. towar ma swoją cene oznacza to że poniżej tej ceny z tym towarem jest coś nie tak ale komu sie nie zapla lamka to już jego problem

Marketing internetowy dla firm

Jak widać tylko Polacy potrafią psuć każdy rynek. Za niedługo przez takie chore oferty, będziemy wszyscy zapier... za 10zl. Trzeb cenić swoją pracę i zarobki. Z takimi cenami to proponuję zawojować rynek chiński a nie polski. Rozumiem, że konkurencja powinna być ale taka oferta to już przegięcie. Może Zacznijcie pozycjonować za darmo albo za bochenek chleba, Żebyście z glodu nie umarli.

Ja bym się nimi nie martwił. Już widziałem dużo firm które tak wyceniały frazy. Klienci niezadowoleni, rezygnują z usług, a ja spokojnie ich podbieram po normalnych cenach, gdzie mi to się opłaca, a klient będzie zadowolony. Traci na tym tylko nieświadomy i oszczędzający klient. Szkoda, że traci skoro od początku może zyskać, ale co zrobić kiedy wszyscy chcą wszystko za 1.99.

Z całym szacunkiem, ale za 19 zł nie da się świadczyć dobrych usług w zakresie SEO. No chyba, że wyceniamy tak jak jedna duża firma(bez podawania nazwy) która proponuje frazy nośniki swoim klientom które podpijają frazy główne.

Fraza nośnik

oferta cennik bielizna top 10 - 99 zł

Fraza główna

bielizna top 10 - 199 zł

Może i nośnik będzie wypozycjonwany, ale czy klient zyska traffic? Nie i dlatego klienci się nauczą płacić za to co im ma pomóc;)

A myślisz, że oni to wypozycjonują? Nawet nie mają zamiaru:) Zarobią na wspaniałych frazach nośnikach a tamtego nawet się nie dotkną. Najgorsze jest to, że ta firma ma ogromna liczbę klientów i bardzo długie umowy, więc trochę to potrwa kiedy Ci klienci wrócą na rynek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności