Skocz do zawartości

Łamanie captcha w php

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Mając trochę wolnego czasu i tego, że pogoda Nas nie ropieszcza, po przeczytaniu lektury o kodach obrazkowych captcha, też postanowiłem się trochę w to pobawić. Efekty mojej zabawy możecie sobie zobaczyć tutaj :

Łamanie captcha w php

Kod z krótkimi instrukcjami, do pobrania pod wyżej wskazanym linkiem.

Skrypt łamie kod obrazkowy, jednej z najbardziej rozpowszechnionych w polskim internecie księgi gości. Skrypt możecie modyfikować i rozpowszechniać według własnego uznania, pozostawiając górny komentarz.

Skuteczność tego skryptu wynosi ok. 90%.

Publikuję go po to, aby uświadomić, jak obrazków captcha nie powinno się robić.

Życzę miłej zabawy.

Skrypt łamie kod obrazkowy, jednej z najbardziej rozpowszechnionych w polskim internecie księgi gości. Skrypt możecie modyfikować i rozpowszechniać według własnego uznania, pozostawiając górny komentarz.

No chyba nie do końca. Co robi to zmienia sposób wyświetlania captcha na tekstowy a dalej i tak userzy muszą dopracować algo rozpoznawania i dopasowywania...

Marketing w sieci - da się ?

Co robi to zmienia sposób wyświetlania captcha na tekstowy a dalej i tak userzy muszą dopracować algo rozpoznawania i dopasowywania...
Przemyj oczy jak wstajesz :)

Wynik : 161

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jest tak jak Mion napisał. Poniżej podaje wynik, a to co nad nim, to tylko pokaz jak rozpoznało piksele. Skrypt ma charakter pokazowy i dlatego tak, a nie inaczej to wygląda. Na niektórych elementach widać, że czasem jest nadmiar rozpoznanych pikseli, a czasami niedosyt, ale skrypt potrafi dopasować nawet niekompletne szablony (funkcja maxprawd(string)).

Masz gest milkus. Ja też swego czasu napisałem kilka captcha breakerów dla często stosowanych obrazków w sieci.

Ale, żeby od razu udostępniać źródło tym spamerom z PiO to ryzyko :)

Czuję w moczu, że 4free_pl niedługo będzie musiała zmienić wygląd swojego obrazka :)

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Czuję w moczu, że 4free_pl niedługo będzie musiała zmienić wygląd swojego obrazka :)

Jeśli komuś uda się obejść blokadę IP (a na to potrzeba dużo działających proxy) oraz rotację obrazków, przy zmiennych sesjach, to na pewno będą musieli zmienić kod. Ale ja już w obchodzenie tych elementów nie będę się bawić. Jak pisałem, zrobiłem coś, bo chciałem się sprawdzić, a 4free nie mam zamiaru spamować. Przy okazji udowodniłem, dlaczego captcha tak wyglądać nie może.

Powiem tak, Kolego kawał dobrej roboty.

Przysiądę trochę do kody coś pogmatwam i też udostępnię :)

Pozdrawiam i dzięki wielkie :)

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności