Skocz do zawartości

Katalogowanie

krzysiek23b

Rekomendowane odpowiedzi

W tytule wpisuj frazy na które pozycjonujesz, najlepiej na przemian.

Powiedzmy że pozycjonujesz serwis na frazy: 'fraza1' 'fraza2' 'fraza3'

To po kolei i w pierwszym katalogu dajesz tytuł 'fraza1', w drugim dajesz tytuł 'fraza2', w trzecim 'fraza3' i tak w kółko :)

Nsb.

zgadzam się.

Kiedyś mylnie dawałem po prostu tytuł strony, nie koniecznie związany z interesującymi mnie słowami kluczowymi, a słowa kluczowe w ramce słowa kluczowe wpisywałem. Niestety przy dodawaniu do katalogów, ramka "słowa kluczowe" ma mierne wyniki w odniesieniu do ich pozycjonowania.

Moje pytanko:

Lepiej pozycjonować tylko stronę główną na różne słowa kluczowe, czy także podstrony? Mam dość proste słowa kluczowe do wypozycjonowania i nie wiem czy mają sens próby pozycjonowania także podstron, chyba że to konieczne.

kilkasek oczywiście linkuj także podstrony, ale to jedynie z własnego zaplecza lub z presseli, bo jak już kolega wyżej napisał katalogi raczej nie akceptują wpisów do podstron.

Nsb.

Przeczytałem też, że wpisy do katalogów też trzeba linkować. To znaczy umieszczać linki do właśnie tych wpisów aby były mocniejsze? To ma sens?

Jak najbardziej - mówię na przykładzie e-weblinka, bo z niego korzystam/łem.

Dodałeś 10 wpisów do katalogów i każdy wpis linkujesz w e-webie za pomocą np 1k punktów aż się zaindeksuje (czyli max 10-15 dni).

Potem możesz zmniejszyć ilość, albo całkowicie wywalić. To ma jak najbardziej sens, bo inaczej linki są w katalogach, ale robot ich nie znajduje.

Pozycjonowanie podstron ma znaczenie jak masz dużo słów kluczowych lub skrajnie różne słowa na które pozycjonujesz, jednak jeśli dobrze zoptymalizujesz stronę główną to google woli stronę główna -_- Generalnie w przypadku łatwych fraz nie jest to potrzebne, ale to zależy od całokształtu. Natomiast linkowanie podstron (itp) podnosi PR podstrony, a co za tym idzie PR strony głównej.

• 2 tygodnie później...
kilkasek oczywiście linkuj także podstrony, ale to jedynie z własnego zaplecza lub z presseli, bo jak już kolega wyżej napisał katalogi raczej nie akceptują wpisów do podstron.

Nsb.

Czy posiadanie własnego bloga o podobnej tematyce i umieszczanie tam linków do swojej strony i katalogów jest dobrym pomysłem?:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności