Skocz do zawartości

Problemy z zarejestrowaniem domeny .com w AZ.pl

ebinx

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zamówiłem dzielony hosting w AZ.pl i kupiłem do niego domenę w .com.

Po opłaceniu usług, w sumie 272PLN (zgodzę się, że to nie kokosy) otrzymałem majla, że cytuję:

"Pragniemy poinformować, iż wymienione poniżej usługi:

USŁUGA: Rejestracja domeny: xxxxxxx.com, okres w latach: 2 nie mogły zostać wykonane automatycznie.

Prosimy się jednak nie martwić. Usługi trafiły do wykonania do naszego działu domen i będą wykonane przez pracowników Az.pl.

Po wykonaniu zadań potwierdzenie zostanie wysłane drogą mailową."

Minęło 26 godzin a domena nie zarejestrowana!

Poszedłem do innego rejestratora (123-reg.co.uk) i ją zarejestrowałem.

Skandal i tyle. Gdyby to była jakaś sezonówka to by mi ją ktoś dawno podpierxxlił.

Wczoraj zamówiłem dzielony hosting w AZ.pl i kupiłem do niego domenę w .com.

Po opłaceniu usług, w sumie 272PLN (zgodzę się, że to nie kokosy)

hosting z allegro za 5-50zł/rok byłby lepszy (sprawdzone na sobie)

współczuje :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Odradzam nierzetelne az.pl bo:

1. NIE ODBIERAJA TELEFONOW- to jakas farsa jest.

Mimo prob dodzwonienia sie na podawane numery i spedzonej na tym w sumie co najmniej godziny nie udalo mi sie porozmawiac z nikim. Probowalem dodzwonic sie kilkunastokrotnie w roznych nrmalnych-pracujacych porach dnia.

2. NIE ZAREJESTROWALI DOMENY .COM

Po 26 godzinach gdzy sprawdzilem, ze 'rejestrowana' przez az.pl dla mnie domena jest wciaz dostepna, poszedlem do kogos innego i tam ja zarejestrowalem w czsie 25 sekund lacznie z wykonaniem platnosci za rejestracje.

Pamietacie naglowki newsow 'az.pl - Pierwszy rejestrator domen internetowych w Polsce korzystający z pełnej akredytacji w ICANN'? Takim pierwszym rejestratorom to ja dziekuje.

Czy odzyskalem pieniadze?

Tak

Czy uslyszalem 'przepraszamy'?

NIE

Czy zaproponowali mi zebym zostal u nich z hostingiem? (domena byla przy hostingu), Czy probowali mi wyjasnic ze mieli techniczne problemy, które zadarzaja sie szalenie rzadko, przekonywac ze 3-cie miejsce na top100.pl przeciez cos znaczy?

NIE, mieli to w du**e i napisali cytuje"Zgodnie z Pana życzeniem w dniu dzisiejszym został dokonany zwrot na kwotę X pln brutto"

I tak po mojej drugiej przygodzie juz (1sza ze sisco w 2003/3) z przygodnym polskim hostingodawca az.pl, doceniam moj betonowy netart, mimo ze nie maja cpanela i mimo ich 'konserwatyzmu', ale za to z fantastyczna obsluga klienta i brakiem hostingowych problemow na codzien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności