Skocz do zawartości

zaciąganie txt

stub

Rekomendowane odpowiedzi

wiem ze problem jest może błachy, ale nie daje rady.

chciałbym zaciągnąć plik txt poprzez include, ale wtedy wyświetla mi się na stronie jako "zbity tekst" bez formatowania. jak stworze href'a to odpala sie ok, ale nie w szablonie php tylko na całej stronie. czy jest na to jakiś sposob ?

dzieki z gory za pomoc.

edit

jest opcja z <form><textarea>, ale może jakoś inaczej ? choc ten sposob jest juz ok, ale skoro napisalem post to moze ktos ma jakis inne rozwiazanie (prostsze?).

..."zbity tekst" bez formatowania...

A jak sie ma inaczej wyswietlać jesli nie ma tam (w pliku tekstowym) niczego co mogloby formatowac !?

Mozesz rownie dobrze zamiast textarea (zresztą po diabła tam <form><textarea>.. > Robisz <FORMularz> ??) dac inne znaczniki html'a czy tez css... do wyboru...

zciąganie txt

Dziś mam pecha bo jakoś mnie rażą takie błędy.

wybacz.

z tym textarea jest ok, nawet moze lepiej bo moge sobie sterowac jego wielkością, a nie wypluwa mi 20 stron itp. dzieki za szybkie re.

nie robie formularza, tylko mam katalog gdzie mam kilka plikow txt i po wylistowaniu ich na stronie (a href) chcialem aby po kliknieciu wyswietlal mi sie odpowiedni plik, ale jak robilem include $plik to wlasnie "zbita mase" mi wywalal, jak wmieszam w to wszystko <textarea> to ladnie mi w tym formatuje.

p/s/ sorr za literowki, ale specjalnie tego nie zrobilem.

...

nie robie formularza, tylko mam katalog gdzie mam kilka plikow txt i po wylistowaniu ich na stronie (a href) chcialem aby po kliknieciu wyswietlal mi sie odpowiedni plik...

Wiec tak:

1. Nie tłumacz mi, ze nie robisz fomularza.. bo to ja wiem - w ten sposób wytknąłem błąd Twój.

2. Staram sie nie podawc gotowyc rozwiązań a tylko kieruje w tę czy w tamtą stronę... to gwoli wyjasnienia mojej wypowiedzie..

3. Przeanalizuj moją wypowiedz jeszcze raz - masz tam ODPOWIEDŹ (krótko mówiąc pomyśl.. co też Tobie mf sugerował..).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności