Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

Można spodziewać się wersji anigielskiej softu? Jeśli tak to kiedy?

takie pytanie padlo juz 2 lata temu na forum stat4seo, wiec nie licz na to ;)

a teraz pytanko do autora

mam kompletnie losowe wyniki. sprawdzam google.com - frazy w usa. pokazuje mi np stat4seo 1 miejsce, a sprawdzajac z ip usa, z proxy prywatnych, vps w stanach, strona nie jest nawet top20. to nie jest jedyny przypadek, mam kilkanascie stron z takimi roznicami. np pokazuje 1, jest 10, pokazuje 22 jest 14. i to nie ze jakos raz sie zdaza, ale praktycznie zawsze. jak pokaze prawidlowo to jest sukces.

uzywam proxy z proxymarket

jakis pomysl dlaczego tak jest?

wersja 6.7.1

To nie jest żadna tajemnica że google mocno regionalizuje wyniki, jak spamujesz angielskimi linkami na polskich stronach to potem możesz miec na google.us nawet pierwsze miejsce, ale tylko w polsce.

to co piszesz nie ma nic wspolnego z tym co zapytalem, wiec napisze ponownie

z usa ip strona jest 1

z proxy usa strona jest 1

z vpn w usa strona jest 1

z proxymarket sprawdzane stat4seo - strona jest 12

mi wlasnie chodzilo o to ze pokazuje stat4seo zle. prawie zawsze. ale domyslam sie ze to wina proxy, choc wrzuciwszy same proxy z usa tez wyniki nie byly idealne (aczkolwiek lepsze!)

jak ktos jeszcze to zauwazyl to prosze o opinie. moze przydaloby sie jakos dzielic prosiaki wg krajow?

Edytowane przez harley7

pozycjonowanie - interwencja

to co piszesz nie ma nic wspolnego z tym co zapytalem, wiec napisze ponownie

z usa ip strona jest 1

z proxy usa strona jest 1

z vpn w usa strona jest 1

z proxymarket sprawdzane stat4seo - strona jest 12

mi wlasnie chodzilo o to ze pokazuje stat4seo zle. prawie zawsze. ale domyslam sie ze to wina proxy, choc wrzuciwszy same proxy z usa tez wyniki nie byly idealne (aczkolwiek lepsze!)

jak ktos jeszcze to zauwazyl to prosze o opinie. moze przydaloby sie jakos dzielic prosiaki wg krajow?

Możliwe że stat4seo źle zadaje pytanie, jeżeli chcesz to moge zerknąc na pozycje na swoich proxy i na 2 instancjach monitora web-tools, podeslij tylko info ktore google sprawdzic.

No chyba że tajemnica :)

Pytanie jaki serwer polecacie pod Stat4seo?

Obecny unixstorm wypada ze względu na ciągłe dziwne awarie i wolno działa. [Tutaj też nie podoba im się wygląd zapytań do crona i wymagali zmiany]

Problem polega na tym że na stat4seo jest dużo stron więc idzie sporo zapytań do crona, sprawdzania pozycji.

Co polecicie? Dobry i bezpieczny hosting, z backupami i żeby wytrzymywał to obciążenie.

Do tego na serwerze dojdzie jeszcze seocat.

Czekam na jakieś sensowne hostingi co polecacie.

Z góry odpada: unixstorm, linux

Dzięki

Ja również zauważyłem różnice w pozycjach stron pozycjonowanych na rynek USA.

Sprawdzając przez webproxy czy też inny monitoring zlokalizowany w USA pozycje niektórych fraz były zupełnie inne niż w stat4seo.

Problem został rozwiązany przez zmianę url generowanego przez monitoring - teraz w adresie url jest wymuszana lokalizacja US i wyniki są takie same jakbym sprawdzał np. przez webproxy.

Polecam support, który zajął się tym problemem i pomógł go rozwiązać :)

• 3 tygodnie później...

Pytanie jaki serwer polecacie pod Stat4seo?

Obecny unixstorm wypada ze względu na ciągłe dziwne awarie i wolno działa. [Tutaj też nie podoba im się wygląd zapytań do crona i wymagali zmiany]

Problem polega na tym że na stat4seo jest dużo stron więc idzie sporo zapytań do crona, sprawdzania pozycji.

Dla jednej osoby dużo to 20, dla innej 200. Jedna osoba dla 20 stron ma podpięte 200 fraz inna 500 ;)

Hex VPS 1024 i zawsze jest opcja UP.

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

• 4 tygodnie później...

Ja tez używam dedykowanych z uwagi na zastososwane zabezpieczenia na serwerze : https://goo.gl/zxKiX (ref).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...

Witam,

I jak u was z proksiakami, bo u mnie prywatne na dedyku w stat4seo momentalnie sa nawet banowane :/

załaduj poprawkę do wersji 7.4 - pomaga ! na dwóch licencjach bany sa bardzo sporadyczne obecnie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint