Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

@rebuk: ale proxy są sprawdzane w trakcie ich używania. Skrypt próbuje odpytać za pomocą proxy, jeżeli ma błąd to odpowiednio go obsługuje (np. blokuje proxy) i bierze następne. Tak czy tak, w aktualnej wersji jest zbyt niska wydajność by dodawać kilkaset proxy z czego działa tylko część, znacznie lepiej sprawdza się dodanie kilku porządnych.

@Osiek: zależy od konfiguracji, ale na pewno muszą to być proxy szybkie czyli serwerowe lub prywatne. Ilość hmm, obawiam się, że 40+ ale nie robiliśmy testów na takiej liczbie fraz.

logo-stat4seo-blue-small.png

• 2 tygodnie później...

To nie jest indywidualny przypadek, również pisałem o tym na forum stat4seo i dałem przykład, rozmawiałem a kilkoma osobami mają podobnie.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Mnie dzis zbanowąło 6 proxy z 50 ... to nie jest duzo.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@cinamar: kilka osób, a kilkaset które korzystają ze Stat4Seo to jest różnica. Zapewniam Cię, że nie ma żadnego globalnego (ogólnie, w systemie) problemu z proxy. Gdyby tak było to miałbym już o tej potrze zapchaną skrzynkę mailową, a przez cały dzień dostałem tylko jednego maila w podobnej sprawie.

Proszę skontaktuj się z nami mailowo.

Mam dwie instalki Stat4SEO i na jednej mam prawie wszystkie proxy pobanowane, a na drugiej wszystko śmiga elegancko. Myślę, że problemem może być tu konfiguracja serwera (np: blokuje niektóre porty na których działają prosiaki) lub macie za dużo fraz a za mało proxy.

Problemem może być też to, że macie za dużo fraz poza 100 i prosiaki są zarzynane kolejnymi zapytaniami. Warto też powyłączać monitoring site i PR.

stat4seo-proxy-2.png

stat4seo-proxy-1.png

Edytowane przez xradar

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

@xradar: porty jak najbardziej, jeżeli otrzymujemy dostęp to zawsze to sprawdzamy i dajemy informację co dokładnie jest przyczyną problemów.

Ostatnio najczęściej są to albo porty, albo nie przeprowadzona do końca ostatnia aktualizacja - nie odpalony plik aktualizacja.php.

Jeżeli chodzi o porty, to poniższe muszą być odblokowane:

8080

3128

80

8118

8181

9000

54321

21320

Zwracam uwagę na ostatnie 2, bo to wcześniej ich nie było, a są teraz szczególnie często używane.

• 2 tygodnie później...

Mam 700 fraz i 7 prywatnych proxy. Frazy sprawdzane codziennie, PR, BL, SITE wyłączone. Przy takiej ilości proxy orientacyjnie jaka może być "bezpieczna" ilość fraz w monitoringu? Można przyjąć że jedno proxy na 300 fraz?

ekreacja.png

Świadczymy usługi pozycjonowania i tworzenia stron WWW - www.e-kreacja.pl

Tak według testów, to około 5 proxy na 100 - 150 fraz i działa całkiem ładnie.

Z tym, że ja używam tylko proxy serwerowe (nie wiem, czy to ma znaczenie)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

• 2 tygodnie później...