Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Nie mogę zmienić opcji monitorowania na:

Sprawdzaj po 100 - szybkie, oszczędza zasoby, mało dokładne

po zaznaczeniu i zapisaniu nadal jest używana stara opcja,

gdzie mogę to zmienić "ręcznie' na ftp/mysql ?

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

• 4 tygodnie później...

Czy w stat4seo można gdzieś samodzielnie zwiększyć maksymalną liczbę znaków w monitorowanym adresie url? Chcę monitorować pozycje artykułów w popularnych polskich serwisach, ale przycina mi adres url, bo przekracza maksymalną ilość znaków.

[Już udało mi się rozwiązać tą kwestię]

Edytowane przez sqor

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Tydzień temu przestała mi działać strona z moim monitoringiem

https://monitoring.pozycjonowanie-prestige.pl/

Stronka nie działa, pozycji zapewne nie pobiera więc dziennie tracę kilka stówek. Łukasz z stat4seo odpisał mi cytuję:

"Witam,

proszę spróbować skontaktować się z biurem obsługi hosting, niech włączą pokazywane błędów lub wskażą jakie błędy są w logach pracy serwera."
Wszystkie strony jakie mam na tym hostingu normalnie działają wiec to chyba nie wina hostingu... Mimo wszystko nie mogę się skontaktować z biurem obsługi klienta. Nie odbierają telefonu i nie odpisują na maile. Tragedia :-( Bardzo proszę pomóżcie mi jakoś bo zaraz popłynę...

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

dziennie tracę kilka stówek

Natychmiast zleciłbym przeniesienie stat4seo na własny VPS (np. vmline godne jest polecenia)

Za niewielką część dziennych strat miałbym w ciągu 24h działający monitoring, a jeśli nawet nie to nieograniczony dostęp do logów.

wiec to chyba nie wina hostingu

stat4seo też działa normalnie (mam dostęp do kilku różnych instalacji) więc chyba wina hostingu ...

Edytowane przez Konik^Morski

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Obstawiam, że odłączyli tobie skrypt na hostingu bo obciążał bazę. Tak się dzieje jak w użyciu jest dużo proxy. Jeśli masz API to trzeba dodawać z opcją żeby kasował stare proxy przy wgraniu nowych. Ja parę tygodni temu dodałem nowe API i zapomniałem to zrobić, skrypt ściągnął ok 1000 proxy dostałem od razu monit ob obciążeniu na bazie 208% dopuszczalnych jednostek. problem jest znany autorowi, obiecuje to poprawić i zoptymalizować jak również hurtowe usuwanie niedziałających proxy. Wystarczyło by dorobić opcje, że po X błędach konkretne proxy jest kasowane automatycznie z bazy i po zabawie.

• Like 1

@Max to bardzo, ale to bardzo prawdopodobne. Ja od dawna korzystam z prywatnych proxy, ale rzeczywiście kiedyś miałem sytuację dokładnie wg Twojego opisu i zajechało VPS momentalnie. Ogólnie, jeśli coś zarabia to zawsze przyjmujesz najczarniejszy scenariusz = lokujesz to w zaufanym miejscu plus backup ftp/baza aby móc odtworzyć zawsze w 24h.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

@Aramin173

Bardzo proszę pomóżcie mi jakoś bo zaraz popłynę...

1) załatwiasz przeniesienie w inne miejsce (polecam Artura Grabowskiego z vmline)

2) prosisz Łukasza o możliwość działania skryptu przez 3 dni w obu lokalizacjach (wiem, że to możliwe)

3) tydzień x kilka stówek = bogol z Ciebie - całemu forum stawiasz piwo ;)